Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Intézkedett a kalocsai polgármester, újra egész kiflit kaphatnak a kalocsai ovisok

- Advertisement -

A Kecsup is megírta, de a – nem kormánypárti – országos sajtó is felkapta a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény tájékoztató levelét, amelyben a vezető arra hívta fel a tagintézmények vezetőinek figyelmét, hogy a 4-6 évesek ezentúl egész helyett fél péksüteményt kapnak, illetve a főzőkonyha elektronikus berendezéseinek túlterheltsége miatt nem biztosított a sült ételek elkészítése.

A hír megdöbbentést okozott, és gyorsan terjedt, az oroszok Ukrajna elleni agressziójának idején orosz testvérvárosi kapcsolatra lépő Kalocsát újfent nem éppen pozitív szövegkörnyezeteben helyzete a hírek középpontjába.

A fideszes kalocsai polgármester gyorsan reagált

Filvig Géza kalocsai polgármester még tegnap magyarázkodó közleményt tett közzé, amelyben leírta, hogy „megdöbbenéssel értesültem a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény vezetőjének tájékoztatásáról, miszerint csökkenteni kívánja a kalocsai gyerekek étkeztetésére kiküldött pékáru mennyiségét.”

Az intézményvezetői döntés kapcsán vizsgálatot rendelet el a városvezető, a vizsgálat idejére a döntést felfüggesztette és utasítást adott a korábbi adagmennyiség biztosítására.

A főzőkonyha nem került szóba

A polgármester közleménye a péksüteményen kívül az eddig elért eredményeket sorolja, így a kisgyermekek elhelyezését, és a közösségi játszótérfejlesztést hozza fel példaként. Arról viszont nem tesz említést, hogy a tájékoztatóban a felezett adag péksütemény egy dolog, ott volt a szintén súlyos probléma, miszerint „a főzőkonyha elektromos hálózatának túlterheltsége miatt sütőben készülő ételeket sajnos bizonytalan ideig nem tudunk biztosítani.”

Kiss-Ilka Anikó intézményvezető Fotó: koronafm100.hu

Szerkesztőségünk erre is rákérdezett az intézményvezetőnek küldött levélben, de Kiss-Ilka Anikó intézményvezető válaszra sem méltatott bennünket, holott  – megítélésünk szerint – sok kisgyermekes szülőt érintő és érdeklő problémáról van szó.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version