Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Ovisok étkeztetésén spórolnak Kalocsán?!

- Advertisement -

A szerkesztőségünk birtokába került egy olyan dokumentum, amelyben a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény arról tájékoztatja a tagintézmények vezetőit, hogy a 4-6 éves gyermekek részére:

  • eddigiekben kiküldésre került egy egész darab péksütemény helyett ezentúl egyes esetekben, figyelembe véve a termék súlyát, fél darabot biztosítunk;
  • a Jókai úti főzőkonyhában a „sütőben készülő ételeket sajnos bizonytalan ideig nem tudják biztosítani.”

Szerettünk volna meggyőződni a levél valóságtartalmáról, ezért kérdésekkel fordultunk a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény vezetőjéhez, de az alábbi kérdéseinkre nem kaptunk választ:

A tájékoztatójukban foglaltak kapcsán az alábbi kérdésekkel fordulunk Önhöz:

Miért döntöttek a 4-6 éves korosztályú gyerekeknek előírt péksütemény mennyiség – egyes esetekben – történő csökkentése mellett?

A Jókai úti főzőkonyha elektromos hálózatának túlterheltsége mióta fennálló probléma?

A Jókai úti főzőkonyha működése során milyen rezsiemelkedéssel számolnak gáz – és villanyáram terén?

A Jókai úti főzőkonyha túlterheltsége, illetve az arra történt hivatkozás összefüggésben van-e a rohamosan emelkedő rezsiárakkal?

A tájékoztatójukban leírják, hogy a Jókai úti főzőkonyhában a „sütőben készülő ételeket sajnos bizonytalan ideig nem tudják biztosítani.” Ezeket az ételeket milyen más étellel fogják kiváltani, a gyermekek étkeztetésében ez okoz-e bármilyen változást?

Íme a birtokunkba jutott levél:

 

- Advertisement -
Exit mobile version