Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Sürgős pénzhez szokatlan helyzetek kellenek

- Advertisement -

A kormánynak sürgősen pénzt kell szereznie az EU-tól, így szokatlan helyzetekben találják magukat. Orbán Viktor különféle feladatokat oszt ki a minisztereinek egy csütörtök este megjelent kormányhatározatban. A feladatok a 2020–2022 közötti időszakra szóló Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia módosításával kapcsolatosak.

Rogán Antal és Pintér Sándor január 31-ig például a következő feladatokat kapták:

„A belügyminiszter – a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bevonásával – kísérleti projekt keretében intézkedjen egyes, a hatáskörébe tartozó eljárások vonatkozásában automatizált döntéstámogató rendszer kifejlesztéséről a döntéshozatali folyamat átláthatóságának és ellenőrizhetőségének javítása, valamint ezáltal az eljárás korrupciómentességének biztosítása érdekében.”

Ezen felül Lázár János építési miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Pinter Sándor belügyminiszter és Varga Judit igazságügyi miniszter megvizsgálja az egységes jogszabályi háttér megteremtésének lehetőségét a közpénzből finanszírozott jelentős beruházások előkészítésére és lebonyolítására, illetve integritási kockázatainak kezelésére. De megvizsgálják az ISO rendszer alkalmazásának feltételeit és várható hatásait az állam többségi befolyása alatt álló gazdasági társaságoknál.

A közszféra integritásának továbbfejlesztése érdekében megvizsgálja a belügyminiszter – a pénzügyminiszter és a gazdaságfejlesztési miniszter bevonásával, hogy milyen integritásirányítási modell alkalmazása lenne célszerű a különféle ágazatokba és szervtípusokba tartozó költségvetési szervek, valamint az állam többségi befolyása alatt álló gazdasági társaságok esetében.

via 444.hu

- Advertisement -
Exit mobile version