Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Szeptemberben együtt közlekedünk – a KecsUP havi főtémája a kecskeméti közlekedés 

- Advertisement -

Szeptemberben mindig sokat beszélünk a közlekedésről. Az iskolakezdés és a szabadságolások utáni hétköznapibb életvitelünk is átalakítja a közlekedés ritmusát, illetve azt is megszokhattuk már, hogy ilyenkor kerül sor az Európai Mobilitási Hét különféle eseményeire, többek között az Autómentes Napra is.

Persze a KecsUP nem csak ezért döntött úgy, hogy a következő hetekben hangsúlyosabban foglalkozik a közlekedés témájával. Elcsépelt, hogy a közlekedés mindig aktuális, de városunkban ez feltétlenül igaz:

  • több évtizedes strukturális problémák,
  • az autók számának robbanásszerű növekedése,
  • túlterhelt belváros,
  • mostohán kezelt kerékpáros infrastruktúra,
  • a környező településekről ingázók lehetőségei,
  • illetve éppen zajló, talán kicsit átgondolatlan fejlesztések.

Jó gyakorlatokat is megmutatunk

A sort még hosszan lehetne, és fogjuk is folytatni. De szeretnénk jó gyakorlatokat is megmutatni, továbbá bepillantást engedni a közlekedés jövőjébe, az okos városok és a mikromobilitás innovatív világába.

Igyekszünk interjúk formájában megszólaltatni a város közlekedésével közvetlenül foglalkozó politikai döntéshozókat és szakembereket, a rendőrséget, a KeKo vezetőségét. Megpróbáljuk minden közlekedésben részt vevő szemén keresztül látni a várost, biciklire pattanunk, autóba ülünk, buszra szállunk, no és persze gyalogszerrel is rójuk Kecskemét utcáit.

A közlekedésről mindenkinek van véleménye, mindenkinek van tudása, mindenkinek van vele napi aktív kapcsolata. A közlekedés társasjáték, betartandó szabályokkal és még mélyebben beágyazott morállal, még inkább felelősséggel. A közlekedés kommunikáció, folyamatos interakciók és egymás között folytatott párbeszédek keszekusza zsibongása, bábeli átláthatatlansága, melynek végső soron mégiscsak az lenne a célja, hogy megértsük egymást, egyetértésre jussunk.

A közlekedés közös ügyünk, beszéljünk róla, foglalkozzunk vele! Közlekedjünk együtt szeptemberben! A KecsUP havi főtémája a kecskeméti közlekedés.

Ajánlott cikkünk:

“Ad hoc módon, koncepció nélkül működik a város” – Beszélgetés Király Józseffel

- Advertisement -
Exit mobile version