Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Ragyogó hétköznapok – a glamour stílus varázsa

- Advertisement -

Ha igazán hollywoodi pompát és csillogást szeretnél teremteni a környezetedben, akkor érdemes lehet megpróbálkoznod abba becsempészni a glamour lakberendezési stílus egy-egy elemét. Ám ha tökéletesen elvarázsolt e stílus, akkor nosza rajta, vágj bele! Ez a pompát és eleganciát egyáltalán nem nélkülöző sokoldalú lakberendezési irányzat igazán remekül alkalmazható egészen az előszobától kedve a nappalin át a konyháig és a fürdőszobáig mindenhol.

Nagyvonalú és csillogó terek

A DODO glamour kollekciójában számos, a térnek olyan szép csillogó és fenséges hatást kölcsönözni képes elemet találhatsz. Ezekkel pedig igazán nem nehéz a ma már gyakorlatilag a klasszikusok közé besorolt glamour stílusra oly jellemző tereket kialakítani. A fenséges hatást gyakran csillogó és nagyon egyedi elemekkel érheted el: strasszokat, gyöngyöket, rojtokat, bojtokat alkalmazhatsz ezekben az enteriőrökben. De a luxust hangsúlyozhatod a selyem és a szőrme kiegészítők használatával is. Maga a glamour szó is ragyogást, káprázatot jelent. A fényképészetből került át ennek a csillogást kedvelő lakberendezési stílusnak a megjelölésére. Pedig ezt nem is színtiszta stílusnak mondják, csupán „körvonalai” vannak a hozzáértők szerint.

Arányok és visszafogott színek

Nem tévedhetsz nagyot, ha rengeteg fényt használsz a belső terekben, emellett pedig finoman kidolgozott, de látványos minőségi anyagokkal operálsz. Ezzel a sokszínűséggel máris pompázatosabbá varázsolhatod a helyiségeidet. A bársony borítású ülőpadokkal például soha nem fogsz mellélőni.

Ám a színválasztásra nagyon érdemes odafigyelned. Mindenképp kerüld a harsogó árnyalatokat! Sokkal jobb, ha a fehér, a fekete, a szürke, krém- és a pasztell árnyalatokat részesíted előnyben. De a csillogó ezüst, az arany és a roségold elemeket bátran használhatod, ha azok harmonizálnak a többi berendezési tárgyaddal.

Fontos a harmónia

Használhatsz nyugodtan nagyobb és harsogóbb mintákat is, de csak abban az esetben, ha azok harmonikusan illeszkednek az adott tér többi alkalmazott eleméhez. A virágminták a klasszikus glamourban dominánsak elsősorban, de a modernebb irányzataiban a geometrikus elemek, illetve akár még az egzotikus állati minták – zebra vagy leopárd – is felfedezhetők. A márványt azonban bátran alkalmazhatod, kihangsúlyozza a terek fennköltségét, és egy kis luxust is csempészhetsz igy ezekbe.

Az üveg vagy kristály díszítőelemek, illetve a fémes anyagok a glamour stílus jellegzetességei. Pont ez a helyzet a tükrökkel is: semmi esetre sem hagyhatod el őket! Akár még a képek helyett is fellógathatsz párat a falra. A csillogást fokozhatod még a jól megválasztott sok és ragyogó világítótesttel.

Ha csak a glamour egy-egy elemét akarod a lakásodban megjeleníteni, jó választás egy bársony vagy bőr bevonatú kanapé, fotel vagy puff. Fém elemekkel pedig minden helyiséget sokkal csillogóbbá tehetsz.

- Advertisement -
Exit mobile version