Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Honvédelmi miniszter: a magyar kormány a béke pártján áll

- Advertisement -

A békéhez azonban erőre van szükség, amelyet a katonák jelentenek – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonai eskütételén, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

„Megváltozott a biztonsági környezet, hiszen a szomszédban egy szűnni nem akaró, véres háború zajlik, a déli határok mentén fokozatosan nő a migrációs nyomás, és gazdasági világválság van kibontakozóban a kivetőt a kivetettnél jobban terhelő szankciók hatására” – emelte ki.

A magyar kormány fegyverszünetre szólít fel, miközben más országok fegyvert szállítanak. A miniszter hangsúlyozta: arra biztat mindenkit, üljenek tárgyalóasztalhoz, és közben folyamatosan fejleszti a nemzeti haderőt az ország biztonsága érdekében.

Az eskütételen résztvevő honvédektől azt kérte, hogy mivel ők egy katonanemzet leszármazottjai, ezekre a tradíciókra építve, legyenek elszántak, mutassanak példát másoknak is, „hogy folytatódhasson ez a generációs lánc, mert a békéhez erő kell”.

A most esküt tett katonák már egy magasabb szintű, hosszabb és egységesített alapkiképzésen vesznek részt. Egy olyan rendszerben tanulnak, amelyben kevesebb az elméleti és több a gyakorlati képzés, ami szintén azt bizonyítja, hogy a Magyar Honvédség megújul, fejlődik – tette hozzá Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

via Hírklikk (MTI)

- Advertisement -
Exit mobile version