Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Lezárult az Integritás Hatóság elnökének és elnökhelyetteseinek kiválasztási eljárása – ők lesznek azok

- Advertisement -

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, Windisch László az  elnökének Biró Ferencet, elnökhelyetteseinek pedig Holbusz Tímeát és Dabóczi Kálmánt jelöli. A hatóság igazgatósága tagjainak kiválasztásáért felelős alkalmassági bizottság az elnöki posztra öt, az elnökhelyettesi posztra tizenhárom pályázót talált alkalmasnak.

Az összes, alkalmasnak talált jelöltet személyesen meghallgatta – egy kivételével -, és az előzetesen, az interjúk lefolytatását megelőzően nyilvánosságra hozott értékelési keretrendszerben értékelte – közölte az ÁSZ elnök.

A jelöltek valamennyien kimagasló szakmai tudással, tapasztalattal és vezetői gyakorlattal rendelkeznek. Windisch László hozzátette, hogy függetlenségük és elfogulatlanságuk kapcsán aggály nem merült fel. Az értékelési keretrendszerben Biró Ferenc 129 pontot, Holbusz Tímea 112 pontot, Dabóczi Kálmán 102 pontot kapott.

A 17 vállalás egyike a korrupcióellenes Integritás Hatóság felállítása, hogy a magyar kormány teljesítse az Európai Bizottság jogállamisági feltételeit. Ezek nélkül esély sem lenne, hogy az ország hozzáférhessen az uniós helyreállítási alap pénzeihez. Novák Katalin köztársasági elnök aki a törvénynek megfelelően pénteken nevezi ki az Integritás Hatóság új vezetőit.

via Telex

- Advertisement -
Exit mobile version