Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Rendelet született az áram rendszerhasználati díjairól

- Advertisement -

A Magyar Közlönyben éjszaka jelent meg a kormányrendelet, hogy nem lehet emelni év közben a lakossági felhasználók rendszerhasználati díjait, a nem lakossági fogyasztók közül pedig a magasabb feszültségszinteken kell arányaiban többet fizetni.

Sok panasz volt mostanában, hogy a rezsiemelés óta ez a tétel ugrott meg igazán, nem jó hír, hogy a mostani szinten maradhat a díj. A friss szabály szerint amikor majd kiszámolják a 2023-as rendszerhasználati díjakat, akkor nem lehet növelni azt a díjat, amelyet a lakossági felhasználók fizetnek a rendszerhasználatért.

Ami a nem lakossági fogyasztók rendszerhasználati díjait illeti, úgy kell megállapítani 2023-ra, hogy a magasabb feszültségszinteken legyen a nagyobb arányú – áll a rendeletben. Azok a mikrovállalkozások, amelyek egyetemes szolgáltatásra jogosultak, innentől profil elszámolásúnak számítanak.

via HVG

- Advertisement -
Exit mobile version