fbpx
9.9 C
Kecskemét
2024. február 25., vasárnap

FRISS HÍREK

A Politico szerint Orbán egy bomlasztó ember

- Advertisement -

Arra vállalkozik a Politico, hogy minden évben Európa legmeghatározóbb embereit megválassza és rangsorolja. Ezt három kategóriában teszi meg: cselekvők, álmodozók és bomlasztók.

A magyar államfő a bomlasztók közé került, ahol illusztris társaságban találhatta magát: Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel és Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. Ami meglepő lehet, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az álmodozók közé került. Ennek oka az lehet, hogy a vízióiban a Szovjetunió méretét megközelítő Orosz Föderáció elképzelése él.

A Politico újságírói forrásaikra támaszkodva rakja össze a rangsort, weboldalukon így magyarázzák a kategóriákat:

„A cselekvők azok, akiknek formális hatalmuk van, a bomlasztók azok, akik készen állnak a status quo felborítására, míg az álmodozók, akik az európai hatalmat és politikát mozgató eszméket képviselik.”

„Úgy tűnik, Orbán Viktor megtörte Brüsszelt, elfojtotta a sajtót, aláássa az igazságszolgáltatást, elcsalja a demokráciát, és LMBTQ+-ellenes törvényeket hoz” – írja a Politico. Orbán a második lett a sorban a zavarkeltők között, az első helyre az olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni került.

Hasonló cikkünk:  Donald Tusk: akik nem támogatják Ukrajnát, elárulják Európát

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...