Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Börtönt érhet a büntetőfékezés

- Advertisement -

2021. november 9-én Kiskunmajsa lakott területén kívül jó látási viszonyok között közlekedett az alábbi ügy vádlottja. A sértett az út mellett állva karmozdulatokkal jelezte a vádlottnak, hogy lassítson, mert szerinte túl gyorsan hajtott. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében leírta, hogy a vádlott ezen felháborodott.

Az úton visszafelé haladva a konfliktus után nemsokkal, a vádlott felismerte az előtte közlekedő pótkocsis járműben a sértettet. Megelőzte, majd hirtelen büntetőfékezett leckéztetési célzattal. A sértett elkerülvén az ütközést félrerántotta a kormányt, az útpadkára hajtott, majd visszatérve az úttestre átsodródott a baloldali sávba, ahol a pótkocsi lekapcsolódott és az oldalára dőlt. Személyi sérülés nem történt, ahogy ütközés sem. Látva a járművéből kiszálló sértettet, a vádlott megfordult és elhagyta a helyszínt.

A vádlott szándékosan megszegte a KRESZ szabályt, miszerint a jármű sebességét hirtelen fékezéssel csak a személy- vagy vagyonbiztonság megóvása érdekében szabad csökkenteni. Ezzel a tettével a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Az ügyészség a férfit közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a járművezetéstől is tiltsák el.

via infostart.hu

- Advertisement -
Exit mobile version