Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Társadalmi egyeztetéssel kezdik a KRESZ megújítását

- Advertisement -

Lázár János minisztériuma közleményben tudatta, hogy széles körű szakmai, tudományos és társadalmi egyeztetés keretében megkezdik a KRESZ megújítását – írja a 444.hu.

Tavaly júliusban Lázár János már beszélt arról, hogy a közlekedési szabályokat felsoroló jogszabályt át kell alakítani, mert több évtizedes, és azóta „sokkal többen vannak az utakon”. Szakemberek szerint kell a módosítás, de szerintük nem a KRESZ-szel van az igazi baj, hanem azzal, hogy az emberek nem tartják be.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium öt fő témakörben határozta meg a reformot: a KRESZ-ben foglalt magatartási szabályokon túl a humán tényezőt, a szankciórendszert, az infrastruktúrát és a járműműszaki feltételrendszert érintő jogszabályokat is felülvizsgálják.

A minisztérium szerint közigazgatási, szakmai, érdekképviseleti, tudományos és civil szervezetek bevonásával mérték fel a közúti közlekedésben részt vevők elvárásait, gyűjtötték össze a javaslatokat, valamint azonosították a főbb problémákat.

„A szakmai és tudományos munka, valamint a társadalmi egyeztetés a több ponton javításra szoruló, bonyolult és idejét múlt szabályrendszer mellett az oktatási, képzési területen, a szabályok betartásában és betartatásában, a közlekedési infrastruktúra sokszor helyi szinten nem egységes kialakításában, valamint a közlekedésben részt vevő járművek műszaki paramétereire vonatkozó követelményekben, és a közlekedésben megjelenő új technológiák, eszközök kezelésében is beavatkozási területeket azonosított”.

Lázár János építési és közlekedési miniszter a belügy-, a Miniszterelnökséget vezető, a kultúráért és innovációért felelős, az igazságügyi, valamint a közigazgatási és területfejlesztési miniszter bevonásával 2025. március 31-ig tesz javaslatokat az új szabályozás kialakítására.

- Advertisement -
Exit mobile version