fbpx
13.2 C
Kecskemét
2023. március 22., szerda

FRISS HÍREK

Matolcsy kifakadt, a NER-média alig vette ezt észre

A kormányzati befolyástól mentes médiumok többsége vezető helyen számolt be Matolcsy György mondandójáról a parlament gazdasági bizottságának ülésén – nevezetesen a kormány gazdaságpolitikájának kritikájáról. A jegybankelnök súlyosabb állításai:

  • Magyarország a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa;
  • a pénzügyi, makrogazdasági mutatóink az Európai Unióban az első-második legrosszabb helyen vannak;
  • jövőre már a legrosszabb lesz, mert a 15–18 százalék között várható az infláció;
  • az infláció nem „szankciós” vagy „háborús”, mert 2021 második felében kezdődött az energiaárrobbanás, ami a magyar infláció 80 százalékát okozta;
  • sok szempontból a kormány rossz döntései miatt vagyunk bajban;
  • az ársapkák 3-4 százalékos inflációs többletet okoznak, azonnal ki kell vezetni ezeket.

A kormányközeli média így foglalkozott ezzel:

Origo – hétfő este leginkább szilikonos mellek, szűk női farmersortok, tökéletes női combok, bugyiban térdelő magyar női celeb stb. borították be a címlapot. Matolcsy neve mindössze egyetlenegy, lejjebb görgetve megtalálható, kicsi hírecskében jelenik meg, és abból sem derül ki valójában, hogy mi is történt pontosan. A cikk címe „Varga Mihály: Magyarországon lehet építeni az elmúlt évek eredményeire.” Belül Varga Facebook-posztja alapján arról írnak, amit a miniszter reagált Matolcsy kijelentéseire, de hogy mik voltak ezek a kijelentések, homályban marad.

Hasonló cikkünk:  A Vodafone megszerzése után a Yettelbe is bevásárolta magát a magyar állam

Megyei lapok – minimális mértékben idézték Matolcsyt, azt még leírták, hogy a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van, meg hogy magas lehet jövőre az infláció, illetve hogy „sok szempontból saját döntéseink miatt vagyunk bajban”. A karcosan kormánykritikus megjegyzéseket sok esetben nem idézték.

Hasonló cikkünk:  Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt - állítja az EP-jelentéstevője

M1 – a 22 órai híradóban egy szó sem hangzott el erről. Volt itt is késelő migráns, dollárbaloldal, valamint jóságos adománygyűjtés.

MTI – a legtöbb hazai médiumot alaphírekkel ellátó Magyar Távirati Iroda oldalán saját cikk nincs Matolcsy kritikus mondatairól, csak olyanokat, amelyek úgy említik meg az érintett gondolatokat, amikor ellenzéki pártok közleményei vagy képviselők parlamenti felszólalásai kitérnek rá.

Magyar Nemzet – online felülete beszámolt Matolcsy kijelentéseiről. Itt egyébként nem is fontos annyira a titkolózás, mert az Origóhoz és a közmédiához képest nagyon kevesen olvassák.

Pesti Srácok – a közmédia és az Origo által elért százezrekhez képest szintén nagyon kevés olvasóval rendelkező Pesti Srácok csak pár szót idézett Matolcsy kritikájából.

Mandiner – a közmédia és az Origo tömegbefolyásoló hatásától szintén messze lévő Mandiner viszonylag részletesen beszámolt Matolcsy kritikájáról.

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...