Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A Református Egyháznak nincs pénze felújítani a diákszállót

- Advertisement -

A februári közgyűlésen szó esett a Lővei Klára kollégium jövőjéről. Király József képviselő korábban indítványt nyújtott be a Piaristák terén álló kihasználatlan épület lebontására. Dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester válasza alapján az szocialista diákszálló továbbra is a városkép része marad.

Mint azt korábban megírtuk, a közel 60 éves egykori óvónőképző kollégium 2020-ban Református Egyház tulajdonába került, és azóta üresen áll. 

Király József, a Szövetség a Hírös Városért képviselője arra kérte a városvezetést, kezdeményezzék az épület elbontását. A Lővei Klára Kollégium “küllemével, nagyságával, elhelyezkedésével finoman fogalmazva sem illett a korábban kialakult városképbe.” – írta indítványban.

Miután az alpolgármester a közgyűlésen összefoglalta a kollégium alapítása óta történteket – és kiemelte, hogy ez sajnos nem egy egyedülálló eset – elmondta, a városvezetés nem tehet többet a kezdeményezésnél.

“Az egyház ettől elzárkózik, neki erre nincs pénze.”

A kérdés “állandóan napirenden van, de a döntés jogköre nem nálunk van (…) A törvények szerint a tulajdonos joga hasznot szedni az ingatlan után, és kötelessége annak rendben tartása is.” – utalt a Református Egyház tulajdonjogára. A felújítás és a lebontás viszont egyaránt költséges. “Az egyház ettől elzárkózik, neki erre nincs pénze.” 

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hozzátette, az Önkormányzat a Kik-For Kft.-vel közösen kidolgozhat egy megoldást az egykori kollégium hasznosítására. A javaslatokra nyitott az egyház. Király József visszavonta az indítványát és elfogadta a közös terv lehetőségét. Ezek alapján a Lővei Klára kollégium üres épülete még egy ideig a kecskeméti városkép része marad.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version