A svéd kormányfő végre megtudhatta mi a baja velük a magyar kormánynak

- Advertisement -

Három idézet svéd politikusoktól:

2021. március 3.

  • „Az EU feladata marad a magyarországi folyamatok megfékezése, a magyar kormány nyomás alá helyezése és az egyre erősödő ellenzék támogatása.” (a Mérsékelt Párt akkori vezetője, jelenlegi miniszterelnök, Ulf Kristersson)

2021. június 30.

  • „Most már elengedhetetlen, hogy az EU egyértelműen cselekedjen és hogy az új feltételrendszer révén állítsa le a kifizetéseket Magyarország részére.” (Jessika Roswall, a Mérsékelt Párt akkori szóvivője, mostani EU-ügyi miniszter)

2022. május 10.

  • „Magyarország xenofób és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét és lemond Ukrajna támogatásáról.” (Johan Pehrson, a Liberális Párt akkori elnöke, jelenlegi munkaügyi miniszter).

Ezekkel a példákkal illusztrálta Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója azt, hogy mi a baja a magyar kormánynak a svédekkel, amiért már több mint fél éve blokkolják a NATO-csatlakozásukat.

Az idézeteket azért hozta elő Orbán Twitter-bejegyzésben, mert Ulf Kristersson svéd kormányfő azt kérte, mondják már meg, hogy mi a problémájuk a magyar képviselőknek a svédekkel. Úgy tűnik a Hende Csaba vezette fideszes képviselőkből álló delegáció nem tudta Stockholmban elmagyarázni, miért nem ratifikálják Svédország NATO-csatlakozását.

Hogy az idézett mondatoknak mi köze van a NATO-csatlakozáshoz, azt mindenki döntse el maga.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Magyar Péter Kecskeméten zárta Bács-Kiskunban tett körútját

Szerda este érkezett Kecskemétre Magyar Péter országjárása során, a főtéren találkozott szimpatizánsaival és beszédet mondott. Az eseményről a KecsUP...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version