Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Április 29-én SZÉP Kihívás – a héten még bárki nevezhet a három túratávra

- Advertisement -

Idén is nyeregbe pattannak a SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúra keretében a bringások, hogy egy egész napos szabadtéri foglalkozással tegyék magukat próbára, vajon el bírnak-e számolni kétszázig? Vagy akár még tovább is, ameddig nem fogynak el a bevállalt kilométereik.
A nagyobb kihívásokon kívül ezúttal is lesz Családi SZÉP túra, könnyed tempóban és még gyerekek számára is mosolyogva végigtekerhető túratávval.

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a környék egyik legnagyobb kerékpáros eseménye, amelynek keretében alkalmanként akár három-négyszáz sportolni vágyó is rajthoz áll. Nem csak a helybelieket mozgatja meg, de az egész országból érkeznek a nevezők, és igyekeznek a 12 órás szintidőn belül végigmenni a túra hosszú (SZÉP Kihívás – 203 km), és még hosszabb (Nagyon SZÉP Kihívás – 267 km) útvonalán.

Nem csak profi kerékpárosok indulnak a SZÉP Kihíváson, a teljesítménytúrán bárki próbára teheti magát / Fotó: www.szepkihivas.hu

Szinte művész elhivatottsággal rajzolják körbe Kecskemétet, hiszen Ballószögön keresztül indulnak Izsák irányába, ahonnan Jakabszálláson átkerekezve érik el Kiskunfélegyházát, majd Lakitelek és a hangulatos Tőserdő következik, hogy onnan Tiszakécskén és Nagykőrösön át már egészen fáradtan Lajosmizsére érkezzenek. De még itt sem érnek véget a megpróbáltatások, egy Ladánybenén és Kunbaracson is átvezető kerülőt beiktatva következik Kerekegyháza, és innen egy utolsó nekifutamodással érnek vissza Kecskemétre.

A pihenés percei Kocséron / Fotó: www.szepkihivas.hu

Még leírni és végigolvasni is hosszú, hát még letekerni! De nem maradnak segítség nélkül a résztvevők, nagyjából 40 kilométerenként frissítőpontokon piheghetik ki a fáradalmaikat. Ennél is fontosabb a kevésbé rutinos kerékpárosok számára, hogy miután városunk körül jelölték ki a szervezők az útvonalat, komolyabb elfáradás esetén egész könnyen vissza lehet térni a kiindulópontra, a SZÉP Kihívás túraközpontjába.

Ezért is hangsúlyozzák ki a szervezők, hogy bárki nekiveselkedhet az elsőre hatalmasnak tűnő távolságnak: szeretnék a hétköznapi embert is megszólítani, és tudatosítani, még a kétszáz kilométeres lélektani határt is át lehet lépni, az emberi teljesítőképesség korlátai annál sokkal messzebb vannak, mint azt el tudnánk képzelni.

A start előtti feszült pillanatok / Fotó: www.szepkihivas.hu

– Igyekszünk minden egyes rendezéskor valami új dologgal is előrukkolni, így az idei újításunk a befutóérem, amit a két nagyobb távot szintidőn belül teljesítők kaphatnak majd meg – mondta el nekünk Szépné Panda Tímea, a Szabadidős Élmény Programok Egyesület képviseletében, és egyben a túra főszervezőjeként.

Megtudtuk tőle azt is, hogy a Családi SZÉP túra most a helvéciai majálist látogatja meg, és ezen a húsz kilométeres rövidebb távon ingyenesen vehet részt bárki, akinek kedve támad egy kicsit megmozgatni magát.

Idén minden szintidőn belül teljesítő befutóérmet kap / Fotó: www.szepkihivas.hu

A SZÉP Kihívás minden évben összekapcsolódik valamilyen jótékonysági gyűjtéssel is: a résztvevők segítségével támogatnak olyan civil szervezeteket, társadalmi kezdeményezéseket, amelyek fontos közhasznú munkát végeznek a mindennapokban. Idén a szervezők választása a Mosolygó Szemek Alapítvány, akik a Kecskeméti EGYMI (Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) székhelyén enyhe értelmi fogyatékos tanulók általános iskolai oktatását segítik.

A VIII. SZÉP Kihívás fővédnöke Boronkay Péter többszörös paratriatlon világbajnokunk. A IV. Családi SZÉP Kihívás nagykövete Farkas Mihály, parasportoló.

Az eseményre nevezni még ezen a héten lehet a SZÉP Kihívás weboldalán, aktuális információkat pedig a közösségi médiafelületeiken, illetve a létrehozott on-line eseményben találhatunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version