Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Adózó kecskemétiként az 1 százalékoddal a KECSUP-ot is támogathatod

- Advertisement -

Mindannyian eldönthetjük, hogy a személyi jövedelemadónk 1 százalékával mely regisztrált civil szervezetet támogatjuk. Nem fillérekről van szó; az 1 százalékról való rendelkezés a közjóért tevékenykedő civilek és alapítványok fontos bevételi forrása Magyarországon, ezért fontos, hogy az adófizető állampolgárok tudatosan gyakorolják jogukat.

A kecskeméti KECSUP.HU újság kiadója az Áramlat Alapítvány, amit a NAV szja 1 százalékos felajánlásra jogosult szervezetként nyilvántartásba vett 2023-tól. 

A vidéki Magyarország és Kecskemét sokkal színesebb kulturálisan, társadalmilag, világnézetileg, mint ahogyan azt az országosan és helyben politikailag központosított tartalomgyártás a helyi olvasók elé tárja. A KECSUP.HU létrehozása válasz igyekszik lenni az illiberális médiarendszer modelljére, amely szisztematikusan eltörölte a sokszínű helyi sajtópiacot. Célunk – a napi hírekről szóló beszámolókon túl – az állampolgári tájékozódás és tájékoztatás segítése, a közéleti kultúra fejlesztése, kiemelten az információszabadság érvényre juttatása és a közügyekben való állampolgári részvétel népszerűsítése.

Ha nem rendelkezünk adónk 1 százalékáról, elnyeli az állam

Tavaly közel 15 százalékkal csökkent az adó 1 százalék felajánlók száma. A felajánlások száma csökkent, a felajánlott összegé nőtt, közel 11 milliárd forint jutott el a civil szervezetekhez. 

Adóbevallásunk készítésekor további 1 százalékról is döntünk, az úgynevezett technikai számmal rendelkező elismert egyház vagy a kiemelt költségvetési előirányzat részére. Hogy kik ezek az egyházak, arról a NAV oldalán ide kattintva tájékozódhatunk. 

Ha az 1 százalékát 2023-ban a KECSUP.HU céljaira ajánlja fel, a személyi jövedelemadó (SZJA) 1% nyilatkozatában az Áramlat Alapítvány adószámát tüntesse fel: 19235743-1-03

2023-ban kiadónk, az Áramlat Alapítvány is jogosult az 1%-os SZJA felajánlások fogadására. Amennyiben úgy érzi, hogy ezzel a kis lépéssel tudja támogatni Kecskemét nyilvánosságának fejlődését, kérjük, az adóbevallásában jelölje meg szervezetünket:
Áramlat Alapítvány
Adószám: 19235743-1-03

- Advertisement -
Exit mobile version