Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Parkgondozási, köztisztasági és útfenntartási feladatokhoz lecserélik a régi gépparkot 

- Advertisement -

A parkgondozási, köztisztasági és útfenntartási feladatok ellátásához lecserélik a régi gépparkot és ez év végén és jövőre újat állítanak munkába Kecskeméten, összesen nettó 800 millió forint + ÁFA értékben, amiről ma tárgyalt a város képviselő testülete.

Beszerzésre kerülnek kotró rakodógépek, útkarbantartó gépek, traktorok, forgó-kotrógépek, gréderek, kefés seprőgépek, billenőplatósok, teherautók, gyommentesítők és egy darab önjáró festőgép is. Utóbbira azért van szükség, mert a megnövekedett forgalom miatt évente lenne szükség a burkolt utakra felfestett jelzések megújítására – ismertette Boros Gábor, a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője a kihívásokkal teli városüzemeltetést a város közgyűlése előtt. Hatékonyabb feladatellátást, korszerűbb és környezetvédelmi szempontból kisebb emissziójú munkavégzést igért. Voltak olyan gépek, amik öregségük miatt több kárt okoztak, mint hasznot hoztak – tette hozzá.

Boros beszélt a galambszar okozta visszatérő problémáról, aminek az eltakarítását egy speciális mosóberendezéssel ellátott autóval oldanák meg. A kihívások között kiemelte a földutak áldatlan állapotát, amiről a KecsUP-on többször itt és itt és itt is cikkeztünk. Ha nem is végleges, de valamelyest megoldást nyújtana már az is, ha el tudnák vezetni a vizet az utakról, megelőzve a gödrösödést, amihez forgókotró beszerzésére került sor. Az utak stabilizálása azonban továbbra is óriási gondot jelent, ezt csak részlegesen tudják most elvégezni – mondta az ügyvezető.

Lévai Jánosné kormánypárti képviselő a buszmegállók tisztántartására kérdezett rá, arra volt kíváncsi, van-e lehetőség, hogy legalább évente egyszer alaposan megtisztítsák a buszvárókat, amire szerinte „jó érzésű ember nem ül le, mert piszkos, fertőzött”.

Kopping Rita ellenzéki képviselő örül a géppark megújításának, de azt már sajnálja, hogy a városnak önerőből erre nem volt lehetősége, és hitelt kellett felvenni, amit majd vissza is kell fizetni. A forrást az új eszközökre ugyanis a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap biztosította a Városi Zöld Eszköz Kft. részére, amik a város cégéhez, a KVÜ Kft.-hez csak használatba kerülnek.

A földutak kapcsán kért szót Leviczky Cirill fideszes képviselő is, aki megosztotta azt a visszatérő élményét, hogy a körzetében lakók rendszeresen keresik amiatt, hogy mikor történik már valami a földutakkal. Nehéz mit mondani az itt élőknek – ismerte el Leviczky, amikor néhány havonta kell cserélni az autójukban a lengéscsillapítot a rossz utak miatt. Nincs más mód, a KVÜ-nek is fel kell nőni ezekhez a feladatokhoz, és a lakók jogos igényéhez – mondta a kormánypárti politikus.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version