fbpx
14 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

Az üzleti titok védelmében

- Advertisement -

Egy cég kapcsán számos olyan információ keletkezhet, amelyet sem a konkurencia, sem a nyilvánosság tudtára nem szeretnénk hozni. A titoktartási szerződések éppen ezért kiemelten fontos dokumentumnak számítanak egy cég életében.

Elektronikusan is intézhetjük!

Az Alex online jogi ügyintéző rendszer lehetőséget ad arra, hogy számos különböző, cégünkkel kapcsolatos jogi ügyletet elrendezzünk. Ha szeretnénk, megalapíthatjuk a cégünket, Kft-nket az elektronikus platformon keresztül, intézhetjük a céggel kapcsolatos változásokat, átruházhatjuk a részvényeket, vagy megvalósíthatjuk a korrekt üzletrészre vonatkozó adásvételeket is. 

Mindezek mellett rendezhetjük a munkaügyeket, átnézhetjük meglévő szerződéseinket, optimalizálhatjuk cégünk működését, vagy nehéz helyzetben választhatjuk a cégmentő csomagot is, de akár a végelszámolás is elérhető opció a rendszeren keresztül. 

Olyan helyzetekre is gondoltak, mint a home office vagy az adatvédelem, de nem hiányozhat a listából a titoktartási szerződés sem. Nézzük, mit tartalmaz az utóbbi lehetőség!

Titoktartási szerződés az Alex-en keresztül

A titoktartási csomag kedvező áron elérhető az elektronikus jogi ügyintéző rendszerben. Mindössze egy gyors regisztrációra van szükség ahhoz, hogy elindítsuk a folyamatot. A dokumentum tartalmazza a titok tulajdonosának és a titok fogadójának adatait, a bizalmas információ átadásának körülményeit, valamint a titoktartás megszegéséhez kapcsolódó szankciókat.

A felhasználói fiókon keresztül a dokumentumot később is bármikor elérhetjük, és tetszés szerint letölthetjük, kinyomtathatjuk. 

Hasonló cikkünk:  A Spar panasszal élt az Európai Bizottságnál, Lázár megfenyegette az üzletláncot

Mi történik az üzleti titok megsértése esetén?

A Kúria rendelkezése szerint ha a  titoksértést a dolgozó akkor teszi meg, mikor még munkaviszonyban van, a Munka Törvénykönyvének (Mt.) kártérítési felelősségre vonatkozó határozatai szerint kell eljárni, és a per a munkaügyi bíróságok hatáskörébe tartozik.

A munkavállaló nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel gazdasági hátrányt okozna a munkáltató számára. Az, hogy többnyire munkaügyi és nem polgári pernek számít, ha a munkavállaló üzleti titoksértést követ el, számos következménnyel jár mindkét félre nézve. 

Például a munkavállaló számára is garanciát jelent azzal, hogy a kártérítés mértéke nem lehet nagyobb, mint négyhavi távolléti díjának összege, a súlyos gondatlanság esetét kivéve. Ez pedig rávilágít arra, hogy nem mindegy, hogy melyik bíróságnál lehet eljárni a jogorvoslat ügyében.

A KRS Ügyvédi Iroda elektronikus szolgáltatásán keresztül választ kaphatunk a kérdéseinkre, s a sztenderdizált ügyeken felül akár online konzultációra is lehetőségünk nyílik. Ezáltal a lehető leggyorsabb és legrugalmasabb módon vehetjük igénybe azt a jogi segítséget, amelyre szükségünk van. A megbízható szakmai háttér biztosítja, hogy a legfrissebb rendelkezések és törvények szerinti tájékoztatást fogjuk kapni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...