fbpx

FRISS HÍREK

Nemcsak tervez, hanem már munkatársakat is toboroz nettó félmilliós fizetésért az orosz Mere üzletlánc

- Advertisement -

A Mere diszkontlánc már nemcsak tervez, hanem céget is bejegyeztetett, toboroz és 11 alkalmazottja van Magyarországon. Nettó félmillió forintos fizetésért és eladási mennyiségtől függő jutalékért keres magyarországi beszerzési menedzsereket.

Az orosz Mere diszkontlánc magyarországi terjeszkedése április elején derült ki a nyilvánosság számára. Ígérete szerint 20 százalékkal olcsóbb lesz a versenytársaknál, cserébe viszont az üzletekben nem polcokról, hanem raklapokról lehet válogatni a többi üzletlánchoz képest kisebb számú termékből.

Egy, a LinkedInen feladott álláshirdetés szerint a Mere már két hónappal ezelőtt dolgozókat keresett Magyarországon. Beszerzési menedzser pozícióra keresnek munkatársakat, akiknek a beszállítók és gyártók felkutatása, a beszállítói szerződések előkészítése és gondozása, és a versenytársak folyamatos figyelemmel kísérése lenne a feladatuk.

A felvett dolgozóknak jól megközelíthető munkahelyet, és 9 és 17 óra közötti munkavégzést ígérnek. 1300 eurós (félmillió forint) nettó fizetéssel, plusz az eladásoktól függő jutalékrendszerrel.

A tavaly januárban alapított, és Magyarországon TS Retail Kft. néven bejegyzett cég adta fel a hirdetést. Az Opten szerint tavaly december és idén február között 11 munkatársat vett fel a vállalat, ami arra utal, hogy komoly gazdasági tevékenységre készül.

A TS Retail Kft. tulajdonosa a szerbiai Belgrádba bejegyzett Hung Trade DOO Beograd, amit szintén tavaly alapítottak. A cég tulajdonosai pedig ugyanazok, mint az oroszországi Mere tulajdonosai: Szergej Schneider (79 százalék), Andrej Schneider (15 százalék), és Valerij Jakovlev (6 százalék). Vagyis a Mere tulajdonosai egy szerbiai cégen keresztül jegyeztették be magyarországi leányvállalatukat, ami most toboroz és beszállítókat keres.

Hasonló cikkünk:  Mérgesedik a viszony, David Pressman beszólt a magyar kormánynak, Menczer Tamás válaszolt

A Mere 2009-ben indult a szibériai Krasznojarszkból, ami a Torgservis nevű orosz vállalat tulajdona. A céget egy befektető-testvérpár, a német származású orosz Szergej és Andrej Schneider alapította, akik kerülik a nyilvánosságot, interjúkat nem szoktak adni, az üzletépítést viszont komolyan gondolják.

Pár éve kezdtek az EU-ban is terjeszkedni, eddig Lettországban, Litvániában és Romániában tudtak jelentősebb hálózatot nyitni. Nyugat-Európában is próbálkozott a cég: Németországban, Spanyolországban, Belgiumban és Nagy-Britanniában is nyitottak üzleteket.

A Mere a nyugati piacon nagyon merész ígérettel szeretne terjeszkedni: 20-30 százalékkal alacsonyabb árakat ígér, mint más diszkontláncok, például a Lidl vagy az Aldi. A Mere spanyol leányvállalatának ügyvezetője a „spártai” és a „sallangmentes” kifejezésekkel írta le, hogy hogyan néznek ki a Mere boltjai: nincs semmi olyan, ami növelné a költségeket, se dekoráció, se polcok, semmi felesleg.

A cégnek még raktára sincs, a beszállítóknak rögtön a vásárlótérbe kell letenniük az árut, amivel pedig a bolt dolgozóinak a létszámát is minimálison tartják, amely ráadásul az olyan szolgáltatásokon is spórol, mint az ügyfélszolgálat.

Ez azt jelenti, hogy a Mere boltjai inkább egy raktárra emlékeztetnek, semmint szupermarketre. Ezt bizonyos szinten a német diszkonthálózatoknál is megszokhattuk, de ők az évek során sokat finomodtak, szupermarketesedtek.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...