fbpx

FRISS HÍREK

Szegeder: Az nem kifejezés, hogy olcsó a Mere

- Advertisement -

A KecsUP is beszámolt arról, hogy Magyarországon is terjeszkedésbe foghat a Mere nevű orosz diszkontlánc, ami ígérete szerint 20–30 százalékkal olcsóbb lesz az Aldinál és a Lidlnél. A Szegeder elment a Szegedtől úgy száz kilométerre található szerbiai Kúlára, hogy megnézzék, tényleg ennyire olcsó-e a Mere, és hogy milyen hangulatra, vásárlói élményre lehet majd számítani az itthoni megjelenéssel.

Első és második benyomás: fapados, raktárszerű. Olyan, mintha a vásárló kihagyva a szokványos üzletteret, egyből a raktárba jutna, ahol szabadon válogathat. A termékeket nagy kiszerelésben, raklapokra helyezték ki, a legtöbb papírdoboz ki sincs csomagolva, még rajtuk a fólia. Hűtőpultok és -szekrények helyett egy PVC-hőfüggönnyel elválasztott, hideg helyiségben dideregve navigálhatunk a hús- és tejtermékek között – írja a Szegeder.

Szinte spártaiak a körülmények, nincs zene, dizájn, dekoráció, a hangsúlyt nem a komfortra vagy az esztétikára helyezik. Ahogy a lap fogalmaz, az üzleti modell lényege, hogy a bazári jelleg ellenére nem igazán van választék, de ami van, az pofátlanul olcsó.

Az üzletben éppen vásárló család szerint az alacsony árakat nem szenvedi meg a minőség, semmivel nem rosszabbak a termékek, mint más áruházakban. Itt azonban nem túl bő a kínálat, főleg orosz és szerb dolgokat lehet találni, bár van például német mosószer is, teszik hozzá. Tény, hogy itt nem a friss zöldséget, gyümölcsöt, kenyeret vagy húst érdemes keresni, inkább a sokáig elállókat, mint a fagyasztott péktermékeket, süteményeket, csonthéjasokat, konzerveket, instant ételeket vagy a tésztákat.

Hasonló cikkünk:  Minden, amit az aranyba történő befektetésről tudni érdemes

Az alábbi táblázatban a szerbiai Mere árait hasonlították össze egy szerb és egy magyar Lidl áraival

A Mere üzletében jellemzően minden terméktípusból csak egy választási lehetőség volt. A Lidlben ehhez mérten a legolcsóbb lehetőség van jelölve – Forrás: Szegeder

 

Mint látható, a legtöbb terméknél jelentős az eltérés, ezért a Mere bőven jelenthet olcsóbb alternatívát Magyarországon.

Haszon.hu-hoz eljutott, potenciális partnereknek címzett levél alapján a cég ambiciózus tervekkel indulna Magyarországon: három év alatt 200 üzletet szeretnének nyitni és 700 millió eurós forgalmat elérni, először Budapesten és az agglomerációban terjeszkedve.

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...