Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Elektromos buszokat helyeznek forgalomba Szolnokon

- Advertisement -

A kecskeméti képviselő-testület a Fidesz-KDNP frakció támogatása és az ellenzék tartózkodása mellett úgy döntött, hogy 2025-től nem elektromos, hanem dízel buszok váltják majd a jelenleg futó hibridhajtású Mercedeseket. Szolnokon viszont forgalomba állítanak tíz, elektromos meghajtású autóbuszt.

Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium (EM) energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy az új környezetbarát járművek üzemeltetése éves szinten 40 millió forintos megtakarítást fog jelenteni a közszolgáltatónak. Hozzátette, hogy a buszok szén-dioxid-kibocsátása nulla, így 660 tonna szén-dioxid-kibocsátást lehet megtakarítani az új járművek üzemeltetésével, ami majdnem tízezer fa szén-dioxid-megkötő képességét jelenti.

A BYD K9UD típusú járművek június második felében állnak forgalomba. A BYD Europe B.V. által gyártott e-buszok Szolnok valamennyi autóbuszvonalán megfordulnak majd.

A cikket a Szol24 és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja. 

- Advertisement -
Exit mobile version