Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Munkásszálló is épülhet a lebontott Korhánközi szellemházak helyén Kecskeméten

- Advertisement -

Alig másfél hét alatt lebontották a Korhánközi út szellemházait, amelyek az utóbbi időben leginkább az illegálisan beköltöző és a környéken garázdálkodó hajléktalanok miatt kerültek be a kecskeméti közbeszédbe.

Kecskeméten a KÉSZ Consulting Kft. tulajdonában álló területen június második hetében kezdték meg az évek óta üresen álló „szellemházak” bontását, ami mára be is fejeződött. A két épület az utóbbi időkben erős reflektorfénybe került a helyi közösségi médiában, ugyanis illegálisan beköltözött hajléktalanok éltek a falak között és garázdálkodtak a környéken.

Gyártócsarnokra, logisztikai raktározó épületre és munkásszállóként történő hasznosításra is készültek már koncepciótervek. Fotó: kecsup.hu

Feltehetően egy család élt hónapokig a két, közművek és nyílászárók nélküli épületben. A közösségi oldalakon gyakran lehetett találkozni a róluk készült felvételekkel, ahogy szekérrel járták a Petőfiváros, Felsőszéktó, Felsőcsalános környékét, miközben a kordély elején egy szerencsétlen, fehér ló erőlködött a sokszor több mázsás súllyal. Többen szemtanúi voltak annak is, hogy az állatot ütlegelték, miközben a környéken kéregettek. Végül sokszoros állampolgári bejelentéseket követően a Kecskeméti Ebrendészet kiszabadította a csontsovány, Naés névre keresztelt állatot a fogságból, de az ellátására nekik sem igen futja, pár nappal később online kértek segítséget.

– A köztudatban elhíresült fehér ló valójában egy szürke póni, aki jelenleg a Kecskeméti Ebrendészet gondozásában áll a hatósági eljárás idejére– fogalmazott Bíró Anna, a Menhely munkatársa. – A 12 év körüli póni rendkívül rossz állapotban került hozzánk. Járt nála állatorvos, a vérvétel kimutatta, hogy a májával gond van, ez okozta a sárgaságát is. Folyamatos kezelés alatt áll, vitaminokat kap, illetve a héten érkezik hozzá egy kovács, aki egy speciális patkót készít számára a sántasága miatt. Sok ígéretet kaptunk az ellátására, de sajnos az emberek felhorgadása és lelkesedése javarészt megrekedt a közösségi média szintjén, azzal már alig foglalkoztak, hogy mi lesz vele miután elveszik a bántalmazóitól. Aki szeretne, akár egy csoki árával is segíteni tud az orvosi költségek, vagy a kovács kifizetésében, de természetesen örülünk tárgyi adományoknak is, legyen szó takarmányozásról, vagy szalmáról.

Feltehetően egy család élt hetekig a két, közművek és nyílászárók nélküli épületben. Fotó: kecsup.hu

Később felmerült az a gyanú is, hogy a lovaskocsis banda kutyákra utazik, ugyanis 3-4 hetes labrador kölyköket árultak a közeli bevásárlóközpont parkolójában, és egy eltűnt házi kedvenc is tőlük került elő. A közösségi oldalak bejegyzései alapján sok állampolgári bejelentés született, ám érdemben végül mégis csak a terület tulajdonosa cselekedett.

– A közelmúltban több panasz érkezett az épületet illetéktelenül elfoglalók, illetve a környéken közlekedőkre is veszélyt jelentő szokásaik miatt a hatóságok felé, ezért sor került az épületek bontására – fogalmazott Nagy Tímea, a KÉSZ Consulting Kft. marketingkommunikációs vezetője. – A bontási munkálatok rövid időt vettek igénybe, mindössze másfél hét alatt lezajlottak. Az épületbe illegálisan beköltözőket a bontás megkezdése előtt tájékoztatták, a felszólítást követően pedig probléma nélkül elhagyták az épületet.

Egy utolsó üzenet az utókornak. Fotó: Kecskeméti Fiatalok Társasága

– A területre vonatkozóan több hasznosítási elképzelés is született már: gyártócsarnokra, logisztikai raktározó épületre és munkásszállóként történő hasznosításra is készültek már koncepciótervek. Ezek megvalósítása jelenleg gazdasági mérlegelés tárgyát képezi, mint minden ingatlanfejlesztés esetében – tájékoztatta hírportálunkat Nagy Tímea.

- Advertisement -
Exit mobile version