fbpx

FRISS HÍREK

Carson Coma és a Böiler frontembere – ez megakadt a Mi Hazánk torkán

- Advertisement -

A Carson Coma együttes közösen lépett fel a Böiler nevű együttes frontemberével. Íme egy idézet a Böiler Rendőrökön bosszút állni című számából:

„Jó volna egyszer bosszút állni, / Rendőrökbe kést
szurkálni. / Gyűrűs kézzel pofán baszni, / Dögöljön meg mind!”.

Ez akasztotta ki Dócs Dávidot, a Mi Hazánk képviselőjét; össze is kötötte ezt azzal, hogy Budapesten januárban megöltek egy rendőrt, februárban pedig „antifa bűnözők tömegesen támadtak” magyarokra.

Mindezek fényében Dócs kérdéssel fordult a kultúráért is felelős miniszterhez: tervezik-e a továbbiakban is anyagi támogatásban részesíteni a Carson Coma zenekart. Emlékeztetett rá, hogy az együttes az elmúlt években közel 10 millió forint állami támogatást kapott a Nemzeti Kulturális Alapból, amelynek kezelője (Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő) „a nemzeti és az egyetemes értékek létrehozásának, megőrzésének, valamint a hazai és határon túli terjesztésének támogatása” céljából jött létre.

Ezeket kérdezte Csák Jánostól: 

  • Melyik támogatási feltételnek felelt meg a Carson Coma?
  • A kormány illetékesei tudnak-e azonosulni az írásbeli kérdésemben idézett zene sorokkal?
  • Indult-e vizsgálat a közrend megzavarását célzó, a rend őreinek megtámadására buzdító
    dalszöveg kapcsán?
  • A kormány szerint helyes volt-e támogatásban részesíteni olyanokat, akik rendőrök ellen
    uszító zenésszel lépnek színpadra?
  • Tervezik-e a továbbiakban is anyagi támogatásban részesíteni a Carson Coma zenekart?
Hasonló cikkünk:  A visszajelzések alapján Angliától Ausztriáig jönni fognak emberek Magyar Péter szombati tüntetésére

A miniszter helyett Vitályos Eszter államtitkár válaszolt, elmagyarázta a képviselőnek, hogy a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 30 éve működik elkülönített állami pénzalapként. Döntési mechanizmusa a társadalmi részvétellel kialakított kollégiumi rendszeren alapszik. A támogatások az ötöslottó-játékadó 90%-ából, valamint a szerzői- és a szerzői joghoz kapcsolódó jogok közös kezelésére vonatkozó törvény rendelkezései alapján a közös jogkezelők által kulturális célú felhasználásra átadott jogdíjbevételekből jön össze. A Carson Coma az elmúlt években összesen 10 500 000 forint támogatást kapott.

A Böiler együttes ügyét különválasztotta az államtitkár, jelezte, hogy a zenekar számának idézett szövegével kapcsolatban határozott álláspontja az, hogy senkitől nem elfogadható magatartás az uszítás, sem a művészetben, sem a sporteseményeken, sem a társadalmi életben.

A kérdése tehát bizakodással tölt el, és pártja jövőbeli magatartásának irányaként értelmezem – tette hozzá Vitályos Eszter.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...