Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Karácsony a közgyűlést kikerülve köt üzletet a NER-milliárdos plakátcégével

- Advertisement -

Májusban politikai szövetségei sem mind támogatták abban Karácsony Gergelyt, hogy a főváros Garancsi István cégével szerződjön mintegy 44 ezer fővárosi plakáthely ügyében. Ezért – mint megtudtuk – a főpolgármester a nyáron saját hatáskörben hozott döntést erről. Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester csalódott, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint viszont a főváros két okból is jól jár – írja a 24.hu.

Karácsony Gergely saját hatáskörben eljárva hagyta jóvá, hogy a fővárosi önkormányzat, illetve cégei, a BDK Kft., illetve a BKK Zrt. a Garancsi István milliárdos tulajdonában álló ESMA Reklám Zrt.-vel, valamint a Tasnádi László érdekeltségébe tartozó SYS IT Networkkel szerződjenek a következő évekre – derül ki az önkormányzat határozatából, amelyet a főpolgármester még a nyáron hozott meg.

Vagyis a Fővárosi Közgyűlés nélkül döntött Karácsony arról, hogy az önkormányzat érdekeltsége szerződhet két olyan üzletember cégével, akik a kormányközeli gazdasági holdudvarhoz tartoznak:

  • kaszinótulajdonos Garancsi Orbán Viktor jó ismerőse (aki focimeccsre repteti néha a kormányfőt),
  • míg Tasnádi Pintér Sándor belügyminiszter korábbi államtitkára, bizalmasa.

Mi ennek az első hallásra meglepő hírnek a háttere, és hogy magyarázzák mindezt Karácsonyék? Tényleg „befeküdtek” a NER-nek? Szerintük nem, sőt.

Ezek voltak Karácsony Gergely indokai

A régi és az új (2028-ig szóló) ESMA-üzlet között van két jelentékeny különbség.

  • Egyrészt a plakáthelyek darabját mintegy 130 forinttal drágábban adta a főváros, mint korábban,
  • másrészt Garancsiék eztán nem helyezhetnek ki politikai hirdetéseket az elefántfülekre.

A 24.hu oldalon olavshat arról, hogyan jutott el idáig az ügy, és, hogyan vélekedik Karácsony döntéséről néhány ellenzéki képviselő.

- Advertisement -
Exit mobile version