fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Bejelentették az új csok pluszt

- Advertisement -

Csák János miniszter a kormányinfón jelentette be, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) január 1-től új formában (csok plusz) lép hatályba. Részletek még nem derültek ki.

A csok pluszt városokban és frekventált helyen lévő kisebb településeken lehet majd igényelni, a falusi csok rendszeréhez nem nyúltak.

A csok pluszt csak házasok vehetik majd fel, 15, 30, illetve 50 millió forintos összegben 1, 2 és 3 vállalt gyermek esetén. A választható futamidő 10 és 25 év között lesz 3 százalék kamattal, ami a futamidő végéig garantált lesz. Első lakás esetén 80 millió forintos értékhatár lesz 10 százalék önerővel, felújítás esetén 150 millió forintig lehet felvenni 20 százalékos önerővel. Az első évben csak a tőkét kell törleszteni. Ha megszületik egy gyermek, a hitelfelvevők egyéves hitelmoratóriumot kérhetnek. A második gyermek, majd minden további gyermek megszületése esetén a tőkéből 10-10 millió forintot elengednek.

Hasonló cikkünk:  Rogán Antal adta át néhány éve a közpénzből megtámogatott élményparkot, most végleg bezárt

November közepére várhatóak a részletszabályok.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...