Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Dunaújvárosnál kiégett egy busz, vizsgálják mitől

- Advertisement -

Teljesen kiégett egy távolsági busz a 6-os úton. A Veszprém–Kecskemét-vonalon közlekedő busz motortere hétfő reggel 8:40-kor gyulladt ki Dunaújváros közelében – válaszolta a Volánbusz a Telex kérdésére.

„Az autóbusz-vezető azonnal megállt, a jármű 12 utasát haladéktalanul és biztonságosan leszállította a buszról, értesítette a tűzoltóságot és megkezdte az oltást, mely sajnos nem járt sikerrel, a jármű kiégett” – írta a Volánbusz.

A válaszból még kiderült, hogy a kigyulladt buszt 2016-ban gyártották, a legutóbbi műszakija idén október végén volt. Vizsgálják a tűzoltóság bevonásával, hogy mi okozta a tüzet.

Minden olyan részt, amely tűzesetet okozhat, a szokásosnál is gyakrabban szoktak átvizsgálni – írták, majd hozzátették:

„2022-ben öt, 2023-ban eddig hét nyílt lánggal járó, tényleges tűzeset érintette csaknem 6000 darabos járműállományunkat. Társaságunk autóbuszainak karbantartása szigorú rendszerben történik.”

A tűzoltó készülékeket is rendszeresen átvizsgálják, ám, mint fogalmaztak, „mindezek ellenére is előfordulhatnak váratlan meghibásodások okozta tűzesetek”.

A Deol.hu korábban azt írta, egy beugrós sofőr vezette a hétfőn kigyulladt buszt: erre a Volánbusz azt írta, az információ téves, „kollégánk évtizedek óta társaságunknál dolgozik, rendszeresen a Veszprém–Kecskemét-vonalon szállítja az utasokat.”

- Advertisement -
Exit mobile version