fbpx
9.9 C
Kecskemét
2024. február 24., szombat

FRISS HÍREK

Milyen focicipőtalp-típusokkal találkozhatunk?

- Advertisement -

A labdarúgás során az egyik legfontosabb eszköz a megfelelő focicipő. A segítségével tudunk a pályán mozogni, növelni a sebességet, irányt váltani, pontos passzokat és lövéseket adni, valamint összességében a labdát kezelni. Azonban az sem mindegy, hogy milyen a lábbeli talpának a kialakítása.

Ahány talaj, legalább annyi típus

Ha megnézzük a Királysportbolt stoplis cipő kínálatát, akkor láthatjuk, hogy nagy különbségek lehetnek az egyes változatok között már ránézésre is. A talp kialakítását nagymértékben befolyásolja az, hogy mégis milyen talajon akarjuk használni a focicipőt. Az első nagy kategóriát az FG lábbelik alkotják, amelyeket kemény felületen érdemes a lábunkra húzni. Ez a típus igazán univerzálisnak számít, mivel a legalacsonyabb szintektől kezdve egészen a Bajnokok Ligájáig mindenhol használják. Fix műanyag stoplikkal rendelkezik, amelyek megfelelő tapadást biztosítanak a keményebb talajú füves pályákon. A használata kényelmes, egy hosszabb edzés után sem terheli a lábunkat.

A következő nagy kategória az SG, ami a laza talajt jelenti. Ezen a modellen általában hat darab fém stopli található. Ezt már problémásabb talajon érdemes használni, ahol nedves, laza, mély fű van. Megfelelő tapadást nyújt, így a megcsúszás miatt sem kell majd aggódni. Az SG talpas focicipők tökéletes stabilitást biztosítanak a viselőjének. Átmenettel is találkozhatunk, mint amilyen az Anti-Clog és az SG-PRO is. Ez tulajdonképpen egy kompromisszum az FG és az SG cipők között, hat fémstoplija van néhány alacsonyabb, műanyag stoplival kiegészítve. 

Hasonló cikkünk:  Lelkes állatvédők, aktív civilek, hiányos ügyeleti rendszer – állatvédelem Kecskeméten

Alacsonyabb méretű fém kiegészítőket is használhatunk, hogy tökéletesen tudjunk alkalmazkodni az adott felülethez.

Mi a helyzet a műfüves pályákon?

Természetesen erre a területre is van biztos megoldás. Az egyik ilyen a TF talptípus, ami a klasszikus kispályás focira a legjobb választás. A keményebb talajokon is megállja a helyét. A következő nagy kategória az AG, ami a modern 3G műfűre készült. A legújabb nagypályás futballpályák készülnek ezzel a technológiával. Sokkal közelebb áll a természetes fűhöz, ugyan lassabb, de közel van a jól kezelt fű hatásához. 

Erre a területre mindenképpen AG stoplikra lesz szükség, mivel rövidebbek a kiegészítők és a különleges alakjuk kifejezetten a műfüvön nyújt megfelelő tapadást.

Mit használjunk teremben?

Itt általában az IC vagy IN jelöléseket kell keresni. Ez attól függ, hogy melyik nagyobb sportszergyártó kínálatában válogatunk. Versenyszerű futsalhoz, kispályás teremfocihoz is tökéletes választás.

Vásárlás előtt mindig alaposan gondoljuk át, hogy mégis milyen talajra keresünk focicipőt. A hatalmas kínálatnak köszönhetően garantáltan meg fogjuk találni azt, ami számunkra a legjobban megfelel. A jelöléseket mindenképpen vegyük figyelembe, mert sokszor első ránézésre nem is látszik két focicipő között a különbség, hogy mégis melyik talajra ajánlott használni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...