fbpx

FRISS HÍREK

Szoboszlay Eszter animációs filmrendező nyerte az Arany Mókus-díjat

- Advertisement -

Az idei Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál Pitch Fórumán Szoboszlay Eszter kecskeméti grafikusművész és animációs filmrendező filmterve nyerte a fődíjat.

A fesztivál nyitó szakmai napján, kamaszok, majd felnőttek adták elő a fiatal közönségnek szóló legfrissebb film- és sorozatterveiket a MOME-n. A felnőttek által hozott filmtervek közül Szoboszlay Eszter Találkozások című animációs alkotása nyerte mind a diákzsűri, mind a felnőtt szakmai zsűri fődíját, a legjobb filmtervnek járó Arany Mókus-díjat és az azzal járó 300 ezer forintos fejlesztési támogatást is.

Részlet Szoboszlay Eszter díjnyertes, Találkozások című animációs rövidfilmtervéből / Forrás: Szoboszlay Eszter

Szoboszlay legutóbb a Cigánymesék animációsfilm-sorozatban dolgozott rendezőként, és egy olyan sorozatot tervez, ami a saját gyerekei mondataira, gondolataira épül. Új, díjazott animációs rövidfilmterve (Találkozások) egy lakóközösségbe enged betekintést. Egy félig olvashatatlan, feladó nélküli üzenet hozza össze egy társasház magányos lakóit, akik végül közösen mentik meg a házukat.

Hasonló cikkünk:  Két Yoda őrzi Kecskemét spirituális egyensúlyát

“Meg vagyok hatódva, le vagyok nyűgözve. Nagyon kívánom, hogy ezekből a filmtervekből minnél több megvalósuljon. A díj nem okozott nagy vitát, úgy gondoljuk, hogy egy támogatásra érdemes alkotóról és tervről van szó, aki méltán fogja erősíteni a Cinemira hírnevét” – indokolta a szakmai zsűri döntését Dr. Kollarik Tamás, a filmes szakember, a MOME docense, az NFI Televíziós Döntőbizottságának tagja.

Forrás: cinemira.hu

A 2023-as Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál Pitch Fórumának résztvevői / Forrás: cinemira.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...