fbpx

FRISS HÍREK

Szoboszlay Eszter: Jöhet a filmkészítés – támogatásban részesült a Találkozás animációs film

- Advertisement -

Szoboszlay Eszter új animációs filmjének, a Találkozásnak szavazott 20 millió forintos támogatást a Nemzeti Filmintézet Televíziós döntőbizottsága 2024 februárjában.

Éljen, hurrá! Jöhet a filmkészítésposztolta, és mondott köszönetet közösségi oldalán az alkotó, aki 2006 óta rendez animációs rövidfilmeket.

A Kecskemétfilm gyártásában készülő film megmutatja, hogy egy valaha barátságos, ám a jelenben az összedőlés határán álló társasház egymástól elszigetelődött lakói hogyan értik félre saját vágyaik szerint, ha egy félig elmosódott üzenetet kapnak, számolt be röviden a film történetéről a dotandline.blog.hu.

A projekt 2021-ben már kapott forgatókönyv-fejlesztési támogatást a Filmjustól, valamint 2023-ban a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál pitchfórumán két díjat is nyert a filmterv. A diákzsűri által odaítélt legjobb filmtervnek járó Arany Mókus-díj mellett a szakmai zsűri különdíját is Szoboszlay Eszter filmterve, a Találkozás kapta.

Hasonló cikkünk:  A hirdetőtáblák és a politikai reklámok is napirendre kerülnek a közgyűlésen

A képzőművész rendszeres szereplője és díjazottja hazai és nemzetközi filmfesztiváloknak. A mindennapokban művésztanárként dolgozik, és kecskeméti művészeti középiskolákban grafikát tanít.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...