fbpx
23 C
Kecskemét
2024. május 7., kedd

FRISS HÍREK

Novák Katalin hivatala válaszolt Lázár bírálatára, amiért az államfő normakontrollra küldte a kastélytörvényt

- Advertisement -

A KecsUP is megírta, hogy Novák Katalin köztársasági elnök alkotmánybírósági normakontrollra küldte azt a törvényt, ami arról szól, hogy ingyenesen kerülhetnének magánkézbe állami tulajdonú kastélyok.

Lázár János erre úgy reagált, hogy gyávaságot és régi kommunista reflexet emlegetett. Az ATV megkérdezte Novákot, mit szól Lázár bírálatához, amire az elnöki hivatal így válaszolt:

„Az államfő a kormány álláspontja tekintetében a miniszterelnök megnyilatkozását tekinti irányadónak, ezért nem is kíván reagálni.”

Az Orbán Viktor által tartott kormányinfón is szóba került Lázár reakciója, a miniszterelnök nem minősítette azt, viszont elmondta: „a köztársasági elnök a nemzet egységét fejezi ki, ezért a kormány mindig megadja neki a tiszteletet. Összességében a magyar kormány viselkedése az elnök asszony irányába tiszteletteljes, és az is marad”.

A törvénytervezetet azért küldte az államfő normakontrollra a Sándor-palota közleménye szerint, mert bár maga a koncepció támogatható, „de a törvény rendelkezései anélkül teszik lehetővé a magántulajdonba adást, hogy ehhez a törvényalkotó a nemzeti vagyon megfelelő védelmét biztosító garanciális szabályokat teljeskörűen meghatározta volna.”

Lázár János az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetőjeként azt mondta, hogy a magántőkét be kell vonni az épített örökség megóvásába és a kastélyok fenntartható működtetésébe.

Hasonló cikkünk:  Több száz millióba kerül az adófizetőknek a volt államfők eltartása

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...