fbpx
17.3 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Olaszország nem kér többet a kínai együttműködésből

- Advertisement -

A magyar kormány továbbra is kitart, az olasz kormány viszont megerősítette, hogy kilépnek a Kína által vezetett Egy övezet, egy út kezdeményezésből. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök már értesítette a kínai vezetést, hogy az év végi határidő lejárta előtt felhagynak az együttműködéssel – írja a 444.huBBC-re hivatkozva.

Egyetlen nagy nyugati országként az olaszok csatlakoztak a kínai kezdeményezéshez 2019-ben, amit Meloni már korábban is hibának nevezett. Az olasz kormány elégedetlenségéhez hozzájárulhatott, hogy a 2019-ben beígért 20 milliárd eurónyi kínai beruházásnak csak a töredéke valósult meg.

Az olaszokkal ellentétben Orbán Viktor idén októberben is részt vett Pekingben az Egy övezet, egy út fórumon, ahol többek között ezt mondta:

Hasonló cikkünk:  A húszik lázadnak, az esztergomi Suzuki-gyár több napra leáll

Az »Egy övezet, egy út« kezdeményezés jelenleg a világpolitika legátfogóbb kezdeményezése. Eddigi eredményei önmagukért beszélnek. Mi, magyarok is nagy munkában vagyunk: szerb barátainkkal – köszönve ezt Vučić elnök úrnak – egy olyan vasútvonalat építünk, amely a leggyorsabb szállítási útvonalat fogja jelenteni a görögországi kikötők és Nyugat-Európa között. Mi újra erős és versenyképes Európát szeretnénk. Ehhez viszont nem elszigetelni kell magunkat, hanem szorosabbra kell fűzni az együttműködést, és erősíteni kell a konnektivitást.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...