fbpx
14 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

Somogyi Tímeát is jelölték a SzuperWMN-díjra – Kezdődik a közönségszavazás

- Advertisement -

A wmn.hu idén négy kategóriában keresi Magyarország legbátrabb nőjét: két hagyományos fődíj mellé – a Civil és a Közéleti kategóriákban – két különdíjat is meghirdetett. A SzuperWMN-díj célja, hogy fénybe kerüljenek azok a nők, akik szólnak és cselekszenek, amikor más csöndben van, vagy ülve maradni biztonságosabb, kiállnak a kirekesztettekért. Köszönségszavazés dönt arról, a jelöltek közül ki nyeri el a díjakat. Szavazni a WMN oldalán lehet.

Több mint ezer jelölés érkezett tőletek a SzuperWMN-díj 2023 pályázati felhívására, amivel megdőlt az eddigi rekord. Hálásak vagyunk érte! Idén megújul a díj, immár négy kategóriában hirdetjük ki Magyarország legbátrabb nőjét: két hagyományos fődíjunk mellé – a Civil és a Közéleti kategóriákban – két különdíjat is meghirdettünk. A 35 év alatti pályakezdő vagy vállalkozása, esetleg karrierváltása elején járó nőknek járó Higgy magadban! különdíjunkat az Erste támogatja. A közösségi-vállalati vezető kategóriában pedig az OMV támogatásával az idén átadjuk a Lámpás különdíjat. A rengeteg jelölésből végül a szerkesztőségi zsűri (nagy nehezen) kiválasztotta az idei döntősöket, kategóriánként három-három jelöltet, közülük ebben az évben mind a négy kategóriában közönségszavazás dönt.

A SzuperWMN-díjat a WMN szerkesztősége alapította, és idén hetedik alkalommal adjuk át. Minden jelölt, és minden döntős megérdemelné, hogy díjazzuk, ahogy minden ügy is megérdemelné a reflektorfényt. De sajnos nincs akkora színpad, és nincs annyi erőforrás, hogy mindenkit megmutassunk és mindenkit díjazzunk. Ha a jelölted az idén nem került a döntőbe, jelöld jövőre is! Mert azt megígérjük, hogy „nyomjuk, amíg bírjuk”, és SzuperWMN lesz jövőre és azután is.

Hasonló cikkünk:  Ne tekerd, pumpáld!

A győztesekre a március 4-én, a Müpában rendezett díjátadó gálán derül fény, ők az elismerés mellé egy Nyoszoli Kinga iparművész által tervezett szobrot kapnak, valamint minden kategóriában 500-500 ezer forint támogatást az általuk képviselt alapítvány vagy ügy részére.

Somogyi Tímeát a SzuperWMN Civil Fődíjára jelölték. Kecskeméten él és a Hajnalcsillag Tanoda társalapítója, a Védőháló Karitatív Közhasznú Egyesület vezetője.

Diplomás szociológus, kutató és közben gyakorlati terepmunkás. Tímea 37 évesen, hatgyerekes anyaként ment középiskolába, majd szerzett diplomát. Az életét tette fel arra, hogy kutassa: miért és hogyan határozza meg egy ember sorsát, útját és élettartamát az, ha cigánynak született? No meg hogy lebontsa a meghatározottság által emelt falakat. Ehhez hét éve tanodát nyitott, amelybe jelenleg 75 kecskeméti cigány gyerek jár, volt tanulóik közül van, aki már gimnazista. Tímea meggyőződése, hogy a nyomort és a sokszor vele járó droghasználatot csak megelőzni lehet – méghozzá tudással és megtartó közösséggel.

A jelöltek listája és a közönségszavazás a wmn.hu cikkébben érhető el.

via wmn.hu

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...