Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Szégyellje magát – üzente a bicskei gyermekotthon egykori lakója Novák Katalinnak

- Advertisement -

Az RTL Híradója megkereste a bicskei gyermekotthon egyik lakóját, akinek szerepvállalása nagyban hozzájárult, hogy 2016-ban lelepleződött a pedofil igazgató. A stáb arról kérdezte Juliánt, mit szól hozzá, hogy Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette a szintén elítélt igazgatóhelyettest, aki az ügyek eltussolásában vállalt szerepet a bíróság szerint.

Julián a Híradónak azt mondta:

„Nehezen felfogható a köztársasági elnök asszony döntése, nem kegyelemre méltó az az ember, aki hosszú éveken át asszisztált egy olyan bűncselekmény-sorozathoz, ami jóvátehetetlen károkat okozott sok emberéletben.”

Az egykor az igazgató által molesztált Julián, akit a kegyelemben részesített helyettes pénzzel próbált rávenni, hogy vonja vissza a vallomását, a konkrét döntéssel kapcsolatban azt mondaná Nováknak,

„szégyellje magát”.

Pénteken derült ki a nyilvánosság számára a 444 cikke nyomán, hogy Novák Katalin 2023 áprilisában megkegyelmezett a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki arra kényszerítette az akkori igazgató által szexuálisan zaklatott gyereket, hogy vonja vissza a vallomását. A férfi 3 évet és 4 hónapot kapott tettéért, de a köztársasági elnök döntése nyomán tavaly tavasszal szabadon távozhatott.

A kegyelemről az áldozatok ügyvédje, Gál András is a sajtóból értesült. Gál a Telexnek azt mondta „innentől kezdve a kiszolgáltatott sértettek évtizedes küzdelmének, valamint a sértetti képviseletnek semmi értelme, ha egy ilyen megtörténhet”.

- Advertisement -
Exit mobile version