fbpx

FRISS HÍREK

Gergely-járás a Lakiteleki Szivárvány Óvodában – fotógalériával

- Advertisement -

Aszódiné Magyar Beáta a Lakiteleki Szivárvány Óvoda és Bölcsőde főigazgatója számolt be arról a KecsUPnak, hogy hogyan csalogatták iskolába a lakiteleki nagycsoportos korú gyermekeket.

Régi hagyománya van a Gergely-járásnak az egész országban. Kezdetben adománygyűjtés volt az elsődleges célja, majd a későbbiekben katonai toborzás mintájára motiválták a gyerekeket az iskolába járásra.

„Szent Gergely doktornak, híres tanítónknak az ő napján
régi szokás szerint menjünk Isten szerint iskolában!”

– hangzott el a dal a lakiteleki óvodában. Gergely napjához kapcsolódó hagyomány a Gergely-járás. Ezen a napon a Lakiteleki Eötvös Iskola első osztályos tanulói köszöntőikkel, dramatikus játékaikkal verbuválták az ősszel iskolába készülő nagycsoportos óvodásokat. A szereplők tréfás bemutatkozását, jókívánságmondókáikat és tréfás adomány kérő, iskolába hívogató műsorát a Zeneiskola tanulói kísérték tanáraikkal a hangszereiken.

Hasonló cikkünk:  Szemereyné Pataki Klaudia lesz a kormánypártok polgármester-jelöltje

A színvonalas előadás után az óvodai csoportok tanköteles gyermekei jelképesen felkötötték szalagjaikat az iskola botjára, jelezve, hogy ősztől iskolába mennek. Ezután az óvodások megvendégelték az iskolásokat, cserébe a szívet melengető, iskolába hívó, dramatikus játékukért.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...