fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Továbbra sem maradunk rendkívüli jogrend nélkül, szeptemberig meghosszabbították „a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”

- Advertisement -

Magyarország az elmúlt években a válság- és veszélyhelyzetek országává vált, a kormány pedig gondoskodik arról, hogy ez a hagyomány egyelőre 2024. szeptember 7-ig folytatódjon is. A Magyar Közlönyben hétfő este megjelent kormányrendeletből megtudhatjuk, hogy továbbra is „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” van hazánkban.

2016 márciusában hirdették ki először, azóta mindig meghosszabbítják, legutóbb tavaly szeptemberben. De a baj nem jár egyedül, így a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” mellett 2022 májusa óta „háborús veszélyhelyzet” is érvényben van az országban, egy február közepi törvényjavaslat már ennek az újabb meghosszabbítására is javaslatot tett.

Arra lennének alkalmasak elvileg a rendkívüli jogrendek, hogy a kormány hatékonyan és gyorsan tudjon reagálni a felmerülő problémákra. A magyar kormány gyakorlata viszont más irányt is mutat, hiszen a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva több olyan rendeletet is kiadtak, amelyeknek szinte semmi, vagy egyáltalán nincs közük a szomszédban zajló orosz–ukrán háborúhoz.

Hasonló cikkünk:  Eurostat: a 25 legszegényebb uniós régióból négy magyar

2022-ben 267 kormányrendeletet hirdettek ki különböző veszélyhelyzetekre hivatkozva, ez az összes jogszabály 18,5 százaléka, a kormányrendeletek 41,5 százaléka volt.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...