Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A kormány az EU soros elnökeként dolgozni fog az Egyesült Arab Emírségekkel való szorosabb kapcsolatokért

- Advertisement -

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden elárult egy pontot a közelgő európai uniós elnökségi félév terveiből: Magyarország azon is dolgozni fog, hogy a közösség még szorosabbra tudja fűzni a viszonyát az Egyesült Arab Emírségekkel.

Szijjártó szerint a jelenlegi súlyos globális kihívások közepette nagy szükség van az olyan felelősségteljes országokra, mint az Egyesült Arab Emírségek, amelyek „stabilizáló szerepet játszanak saját térségükben”. A miniszter méltatta az ország szerepét az Ábrahám-megállapodások tető alá hozásában, reményét fejezve ki, hogy hamarosan visszatérhet a közel-keleti régió az egyezmény szelleméhez.

Új horizontokat nyit a kétoldalú együttműködésben, egyebek mellett a képzés és a kutatás területén is az, hogy Abu-Dzabi mostanra csatlakozott az atomenergiát használók klubjához. Magyarországnak ez azért is fontos, hiszen már több, mint ötven éve üzemelnek nukleáris reaktorok hazánkban – szólt elismerően a tárcavezető. Kitért a terrorizmus elleni küzdelemre is, mert szerinte Magyarország mindig is nagyra becsülte az Egyesült Arab Emírségek szerepét, ami igen fontos a térség és a világ biztonsága szempontjából egyaránt.

Szijjártó az idei magyar európai uniós elnökség kapcsán elmondta, hogy „bár nem mindenki örül, de erről szól a rotációs rendszer. Bízom benne, hogy az elnökség hat hónapja alatt még szorosabbra tudjuk majd fűzni az Egyesült Arab Emírségek és az Európai Unió közötti kapcsolatokat” – jelentette ki.

via 24.hu

- Advertisement -
Exit mobile version