Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Így zajlott a Kecsup.hu első vitaszínházi estje (videóval)

- Advertisement -

Új rovatának bemutatkozójaként és a közbeszéd megreformálásának nem titkolt vágyával szervezte meg első vitaszínházi estjét a Kecsup.hu pénteken este a Hunyadivárosi Közösségi házban, amelyre – a havas, fagyos idő ellenére is – szép számban ellátogattak az érdeklődők.

A program célja kettős volt, a szervezők egyrészt ezzel a rendezvénnyel szerették volna felhívni a figyelmet legújabb Peremhelyzetek, sorsok címmel indult rovatuk tartalmaira, amelyek átélhetőbb, kézzelfoghatóbb és befogadhatóbb közelségbe hozzák a köztünk kisebbségben, elnyomásban, megkülönböztetésben, nélkülözésben élő helyi vagy régióbeli embereket, csoportokat. A rovat cikkei emellett rávilágítanak szélsőséges, kezeletlen, periférián felbukkanó problémákra, kiemelve a jó módszereket, példamutató életutakat, és a lehetséges helyi vagy külföldi megoldásmintákat.

A rendezvény megvalósításához választott vitaszínházi forma pedig azt a célt szolgálta, hogy a kecsup.hu által felszínre hozott, sokakat érintő társadalmi témákat egy interaktív színházi társasjáték keretein belül vitathassák meg a résztvevők, megteremtve ezzel egy egészséges, érveken és egymás tiszteletén alapuló vitakultúrát.

A kecsup.hu első vitaestjének két témakörét a Vastaps Társulat rövid jelenetei vezették fel, ezt követően pedig Sárosi Gábor, rendező, drámapedagógus moderálása mellett zajlottak a viták, amelyek során az alábbi két állítás igazságát keresték a jelenlévők:

Im/pro/kontra vitaszínházi est a Kecsup.hu szervezésében

- Advertisement -
Exit mobile version