fbpx

FRISS HÍREK

Nulla forint jut idén is a vidéki független színházaknak

- Advertisement -

A budapesti független színházak és tánctársulatok, befogadó színházak és forgalmazók működési támogatása évek óta változatlan volt. Idén azonban az infláció és a rezsiköltségek elszabadulása ellenére 41 százalékos elvonással sújtja a kormány a független műhelyeket.

Több társulat 2–4 millió forint közötti összeghez jutna egész évre, de az olyan kiemelt műhelyek, mint Pintér Béla és Társulata mindössze 14,4 millió forintot kapott.

Érzékenyen érintette a döntés a vidéki, így a szegedi MASZK Egyesületet, a Metanoia Artopédiát és a Homo Ludens Projectet is. A MASZK Egyesületnek például idén is nulla forint jutott. A Thealter úgy véli ki akarják véreztetni a független műhelyeket, állításuk szerint a pályázat nyertesei között voltak olyanok is, akiket értékelni sem lehetett volna a kiírás szerint.

Hasonló cikkünk:  A szegedi lézerközpont segítségével lehetnek gyorsabbak a mikroszámítógépek

Kifogással lehet élni, de elmondásuk alapján 2021-ben már volt tapasztalatuk erről. Hozzátették, hogy átgondolják a lehetőségeiket.

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...