fbpx
26.2 C
Kecskemét
2024. szeptember 23., hétfő

FRISS HÍREK

Betörések a Kiskertvárosban – szerszám, kerékpár és robogó után autó következett

- Advertisement -

„Megsokszorozódott a betörések száma az utóbbi egy hónapban” – írta Kecskeméten, a Kiskertvárosban – régi, közismert nevén a Halasi úti hobbiknál – élő olvasónk. A rendőrség szerint nem történt kiemelkedő számú vagyon elleni bűncselekmény a városrészben, de azt megerősítették, hogy a hétvégén elloptak egy autót.

„Többször volt kint a rendőrség is. Eddig kisebb értékben loptak, de most a hétvégén az egyik lakónak az autóját is ellopták” – tudtuk meg olvasónktól, aki azért kereste meg a KecsUP-ot, hogy minél nagyobb figyelmet kapjon az ügy.

Képernyőfotó a Kiskertváros Kecskemét Facebook-csoportból

Kérdésünkre azt is elmondta, ő úgy tudja, az elmúlt hetekben a tolvaj(ok) vitt(ek) már el robogót, kerékpárt, kerti eszközöket, szerszámokat is.

A városrészben jóideje beszédtémát adnak a betörések, a kiskertvárosi Facebook-csoportban is többször posztoltak erről, volt, hogy a károsultak is.

„No, nálunk is járt, 22-én éjfél után 20 perccel” – írta bejegyzésében egy Veronika utcai lakó. „Egy helyiség nem volt riasztózva, egy nagyon vékony pali maszkban! Nagyon ráért, vagy 25 percig végigjárt mindent, kocsit kinyitotta, a telefonjával világított, a nála lévő táskát tömte szerszámokkal” – tette hozzá. A posztban kamerafelvételek is láthatóak az elkövetőről.

Képernyőfotó a Kiskertváros Kecskemét Facebook-csoportból

„Hosszabb kihagyás után hajnali fél háromkor újra nálunk járt a Víziorgona utcában egy beugrálós ge** tolvaj! Rajtakaptuk, de sajnos még időben elmenekült. Vigyázzatok az értékeitekre, megint ilyen mocskok járnak a környéken éjjel!” – ez a bejegyzés még augusztus 31-éről származik.

Itt rövid személyleírást is adtak az illetőről: „Kb. 180 cm körüli közepes testalkatú, nagyon gyors (…), pillanat alatt átugrott a kerítés oszlopon és elmenekült.”

„Az autó akksival próbálkozott, de azt nem sikerült. Egy feltekerhetős hosszabbítót vitt el. A többire nem maradt ideje/idejük, mert a férjem ment ki ordibálva és elszaladt. Egyet látott, de fene tudja, hányan voltak” – mondta el egy másik olvasónk, aki a Víziorgona utcában lakik.

Hasonló cikkünk:  Ötszögletű minierdő lesz Kecskemét legelső Miyawaki erdeje

A betörő(k) a kommentelők szerint járt(ak) a Citromfű utcában is, itt egy háztól motort vitt(ek) el. A Gyémánt utcában egy házba is bement(ek), de a tulajdonos otthon volt, így menekülés lett a besurranás vége.

Képernyőfotó a Kiskertváros Kecskemét Facebook-csoportból

Egy poszt szerint az elmúlt hétvégén, hétfőre virradó éjjel egy autó is eltűnt a Kiskertvárosban:


Megkerestük a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, és megkérdeztük, mit tapasztalnak, milyen mértékben emelkedett a vagyon elleni bűncselekmények száma a városrészben, mit vittek el a tolvajok, valóban elkötöttek-e egy autót, a betörések lakóházakat is érintenek-e?

„Kiemelkedő, megemelkedett számú vagyon elleni bűncselekmény a város több részéhez képest nem történt” a Kiskertvárosban – válaszolta a rendőrség. Megerősítették, valóban érkezett bejelentés egy gépjárműlopásról.

„Az utcán parkoló autót a benne hagyott slusszkulcs segítségével lopták el. A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást indított az ügyben” – közölték.

Képernyőfotó a Kiskertváros Kecskemét Facebook-csoportból

Gyuris Dávid – aki a júniusi önkormányzati választáson a Szövetség a Hírös Városért Egyesület színeiben indult a 12-es egyéni választókerületben, ahová a Kiskertváros is tartozik, végül második lett a kormánypárti Sipos László mögött, de listáról bejutott a képviselő-testületbe – arról posztolt, hogy az ügyben levelet írt Szemereyné Pataki Klaudiának.

„Kétségbe vannak esve az itt élők” a betörések és lopások miatt – üzente a polgármesternek, és kérte a közbenjárását az ügy megoldásában. Szerinte több ötlet is felmerült a lakók részéről, úgymint a rendőrség nagyobb jelenléte a városrészben, köztéri kamerák kihelyezése és polgárőrség szervezése. „Ha van igény, az élére állok annak, hogy ebben a városrészben is megszervezzünk egy polgárőrséget” – mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nézd meg kisfilmünket a szociális farmot megálmodó szentkirályi házaspárról!

A Göblyös-házaspár néhány éve megvásárolt egy tanyát Szentkirály külterületén. Most minden igyekezetükkel azon vannak, hogy egy szociális farmot hozzanak...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...