fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. szeptember 17., kedd

FRISS HÍREK

Vitézy: végtelenül szomorú a MÁV leépülése

- Advertisement -

„Ilyen rossz értéket soha nem rögzítettek még, mióta vezetnek menetrendszerűségi statisztikát a magyar vasúton” – tette közzé a Facebookon Vitézy Dávid a MÁV augusztusi késési adatai alapján.

Ismét negatív rekord dőlt meg, a jellemzően feláras magyarországi InterCity-k „mindössze 32,8%-a volt pontos (azaz késett kevesebbet, mint 5 perc) augusztusban” – írta Vitézy. A lejtmenet világosan látszik abból, hogy az eddigi negatív rekordot az előző hónapban állította be a MÁV, akkor az IC-k 36,38 százaléka volt pontos.

Orbán Viktor miniszterelnököt is idézte a volt közlekedési államtitkár: érdemes összehasonlítani, mi volt „Lázár János előtt és Lázár János után”, mert „akkor megkapjuk a munkájának a bizonyítványát.” Vitézy hozzáfűzte, „ha nem a kozmetikázott és mesterségesen felfújt utasszámokat, hanem az elmúlt évek késési adatait hasonlítjuk össze, akkor vajon milyen bizonyítványt kap a közlekedési miniszter?”

2019 óta készül nyilvántartás a IC-k késéséről, ez alapján 2020 júliusában még 74,73 százalék volt a késések aránya, vagyis négy IC-ből három volt pontos, most pedig háromból egy sem.

Hasonló cikkünk:  Lázár közpénzből felújított úton autózhat hamarosan a Hódmezővásárhely melletti kastélyához

A „Lázár János által meghozott hibás döntések sorozatának köszönhető” a késéshullám – írja Vitézy, példának a lemondott vasúti járműbeszerzéseket, a leállított pályafelújításokat és fejlesztéseket, a központosított beszerzések nyomán „darabjaira hullott MÁV karbantartást”, és az alkatrészhiányt említi, ami miatt „egyre több a tartósan félreállított, de amúgy jó állapotú IC-kocsi, motorvonat.”

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem a júliusi volt az első öngyilkossági kísérlete a kecskeméti gondozóházban elhunyt idős asszonynak

A Blikk számolt be elsőként arról a napokban, hogy még július végén egy idős nő önkezével vetett véget életének...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...