fbpx

FRISS HÍREK

Az ellenzék szerint újabb intézkedés történt a mozgásterük szűkítésére

- Advertisement -

Derült égből villámcsapásként érte az ellenzéki képviselőket az a jegyzői levél, amelyben dr. Határ Mária a polgármesterre hivatkozva azt írta, hogy a jövőben egyetlen emberhez fordulhatnak a városházán, ha kérdezni akarnak, ha panszuk van, ha érdeklődnek. Legyen az bármilyen ügy. A kijelölt személy pedig majd intézkedik. Íme a levél:

„Megfélemlítették” az osztályok dolgozóit?

Vagyis innentől kezdve nem fordulhatnak az illetékes osztályokhoz, ahogy eddig tették. Szőkéné Kopping Rita (Szövetség) Facebook oldalán posztolta a levelet és ezt fűzte hozzá:

„Ezek szerint nem beszélhetek közvetlenül senkivel, nem írhatok közvetlenül senkinek emailt és nem mehetek be senkihez a hivatalban, a választókerületemet érintő dolgaimat intézni. Tehát jegyző asszony, gondolom a PM Asszony utasítására, beíratott bennünket a bölcsödébe. Már a neve is jó. Mindent csak a hatósági osztályon keresztül.
Tisztelt Polgármester Asszony! Lehet ezt így játszani. De ez Önre fog égni!”

Egy kommentben azt is megemlítette a képviselő, hogy egy képviselőt, bizottsági elnököt már el is utasítottak az egyik osztályon erre a levélre hivatkozva. Mert az osztályon dolgozókat „megfélemlítették.”

Hasonló cikkünk:  Az Európai Parlament beperli az Európai Bizottságot, újra blokkolhatják Magyarország összes EU-pénzét

Az ellenzék szerint folyamatosan szűkítik a mozgásterüket

A Szövetség frakció képviselői többször megemlítették már, hogy úgy érzik, ki akarják őket szorítani a város ügyeiből. Holott a város lakosságának szinte a felét képviselik. Itt volt például a környezetvédelmi programról szóló sajtótájékoztató, amelyre nem hívták meg az ellenzéki környezetvédelmi tanácsnokot és az ellenzéki környezetvédelmi bizottsági elnököt. Most pedig ez a levél, amelyet szintén úgy értékelnek, hogy az ellenzéki képviselők mozgásterének szűkítéséről van szó. Megszűnt egyébként a városházi vezetők, képviselők szerepléseinek heti összefoglalója is, amit előzetesen megkapott a sajtó a városházától. Ebből tudni lehetett, hogy az önkormányzat vagy a közgyűlés melyik tagja mikor, milyen eseményen képviseli a várost, esetleg szólal fel, ír alá, tart sajtótájékoztatót. Most, hogy ellenzéki egyéni képviselők is vannak, ez a rendszer már nem működik.

Megkérdeztük a Fidesz-KDNP frakciót is, amint megérkezik a válasz, közölni fogjuk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...