fbpx
21 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Az új betonjárda közepére került néhány tűzcsap Helvécián

- Advertisement -

Helvécián tavaly ősz óta folyik a járdaépítési program, amelyre pályázaton nyert pénzt a település. A jövő hét végéig kell befejezniük a munkát. Ezért már a végénél jár a kivitelezés. A községben és az interneten is téma, hogy néhány tűzcsap a járda közepére került, és így lett elkészítve köré az új járda.

Olyannyira a közbeszéd tárgyát képezi ez, hogy a polgármester a község hivatalos Facebook oldalán üzent is. Mégpedig azt, hogy a tervezés során megengedett, hogy pontszerű akadályok legyenek egy járdán. Valamint azzal próbált nyugtatni, hogy nem a végleges helyük ezeknek a járda közepe.

Polgármester: a pálya széléről kiabálnak be

Megkerestük a polgármestert, aki lényegében ugyanezt mondta el nekünk is, de hozzáfűzött még pár gondolatot. Például azt, hogy megértené a lakosokat, ha egy átadott, kész járdában maradtak volna benne a tűzcsapok, bár szerinte (és itt jogszabályra hivatkozott) akkor is rendben lett volna a kivitelezés, mert a tűzcsap pontszerű akadálynak számítanak, és ilyenek lehetnek a járdában. Balogh Károly hangjából kitűnt, hogy mérges, és abból is kiderült ez, hogy több fejlesztést is felsorolt, amelyet az ő polgármestersége idején végeztek el. Tehát ő próbál jót tenni, segíteni az itt élőkön, ezért idegesíti, hogy most a tűzcsapok a téma a faluban. Ahogy mondta: a pálya széléről kiabálnak be.

Hasonló cikkünk:  Nem jut a Homokhátságra annyi pénz, mint amennyit terveztek rá, de éppen ez lehetne a segítség a térségnek

Így tervezték, így csinálták meg, de most áthelyezik a tűzcsapokat

Arra a kérdésünkre, hogy miért került néhány (hármat számoltunk meg a helyszínen) tűzcsap az új járda közepére, és így lebetonozva, azt mondta, hogy a tervező így tervezte, és egyébként ez is a szabályoknak megfelelően történt. A munkások pedig a tervnek megfelelően végezték el a munkát.

A helyszínen azt tapsztaltuk meg (és ezt megerősítette a polgámrester és a Bácsvíz is), hogy átteszik a járda közepén lévő tűzcsapokat a járda mellé. Vagyis most feltörték a frissen elkészült és már megkötött járdát, hogy az áthelyezést el tudják végezni. Kettőt már ma délután átraktak, és minden bizonnyal hamarosan a harmadik is elkerül a mostani helyéről.

A polgármester hozzátette még azt is, hogy a tűzcsapok magasságával is volt probléma, tehát amiatt mindenképpen újra kellett volna azokat telepíteni, de most, hogy ez felkapott téma lett, már inkább ki is vették a járdából ezeket. Hogy ez ilyen gyorsan megtörténhetett, azt ezúton is köszöni a Bácsvíz -szintén Helvécián élő- vezérigazgatójának a polgármester.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...