fbpx

FRISS HÍREK

Mentőcsomagot dolgozott ki az ellenzék a kecskeméti vendéglátósok megsegítésére

- Advertisement -

Sajtótájékoztatón jelentette be az ellenzéki Szövetség frakció, hogy a székesfehérvári példa alapján mentőcsomagot dolgozott ki a kecskeméti vendéglátósok megsegítésére. Mint elhangzott, jelentősen sújtják az ágazatot a korlátozó intézkedések.

A pandémia előtt talán észre sem vettük a vendéglátóhelyek értékeit, csak akkor, amikor nélkülözni kell ezeket a helyeket. Ezért nem lehet elmenni szótlanul amellett, hogy milyen nehéz időszakon mennek keresztül. Emiatt a helyben működő, és nehéz helyzetben lévő vendéglátósoknak mentőövet kell dobni – mondta el a sajtótájékoztatón Dobos József önkormányzati képviselő.

Az ellenzék javaslatairól Szőkéné Kopping Rita frakcióvezető beszélt, és ezek a következők:

  • El kell engedni az önkormányzati helyiségekben működő vendéglátóipari és turisztikai egységek teljes bérleti díját a korlátozások teljes időtartamára.
  • A teraszdíj 100%-os elengedésére továbbra is szükség van.
  • Egy maximum 100 millió forintos alapot kell létrehozni, amelyre olyan helyi vendéglátósok pályázhatnak, akik igazolják, hogy az alkalmazottak többségét a nehéz helyzetben is megtartották.
  • A saját tulajdonú helyiségben működő egységek építményadójának a felét idén el kell engedni. A maradék megfizetésére pedig legyen lehetőség 2023 végéig.
  • Nyújtson a város egyszeri 100 ezer forintos támogatást azoknak, akik vendéglátósként elvesztették állásukat és álláskeresési járadékra már nem jogosultak.
  • A Kecskeméti Médiacentrum biztosítson ingyenes hirdetési felületet az újranyitás idejére a helyi vendéglátósoknak, és ennek feltételeit az önkormányzati sajtó dolgozza ki.
Hasonló cikkünk:  Utoljára ültek össze a képviselők a júniusi választás előtt, viszont októberig szól a mandátumuk

MEGJEGYZÉS: A KecsUP hírportál már korábban is dobott mentőövet helyi vállalkozóknak. Az újranyitás esetén pedig ezt a mentőövet újra kivetjük, és felületünkön INGYENES megjelenést biztosítunk a nehéz helyzetbe jutott KECSKEMÉTI VÁLLALKOZÁSNAK.

A támogatások nem automatikusan járnának az ellenzék elképzelése alapján, hanem azokat tételenként kérvényezni kellene. Szőkéné még annyit hozzátett, hogy megkérik azokat a magánszemélyeket, vállalkozásokat, akik vagy amelyek vendéglátósoknak adnak ki ingatlant, ha tehetik, mérsékeljék ők is valamelyest a bérleti díjat. Szó volt a Hilti által bejelentett gyárépítésről is, amelyet ödvözöl az ellenzéki frakció.

Király József önkormányzati képviselő azzal zárta a sajtótájékoztatót, hogy megkérik a polgármestert és a város parlamenti képviselőit, hogy juttassanak el Orbán Viktornak egy üzenetet. Mégpedig azt, hogy fontolja meg, hogy a közgyűlések, képviselőtestületek és a bizottságok újra végezhessék dolgukat, mint sok-sok európai országban. Mert akkor többek között az ilyen javaslatokat sem sajtótájékoztatón kellene bejelenteni, hanem az erre hivatott fórumokon.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...