fbpx
13.7 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Öt kölyökkutyát mentettek meg a fagyhaláltól

- Advertisement -

Az elmúlt zimankós napokban egy balotaszállási állatbarát értesítette a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesületet, hogy egy üres telken álló hatalmas farakás alól, furcsa hangok szűrődnek ki, adta hírül a Sokszínű Vidék.

Vélhetően egy kutyamama úgy gondolta, hogy jó ötlet a kicsinyeit az összedobált, hatalmas farönkök alatt világra hozni és ott táplálni azokat.

A nagy mínuszokban a pár hetes csöppségeknek esélyük sem lett volna a túlélésre, ezért az állatvédők három önkéntese azonnal a helyszínre sietett.

A mama nagy erővel, morogva, ugatva védte kicsinyeit. A kicsik és anyjuk elérhetetlenül mélyen befúrták magukat a mintegy hat köbméteres farakás alá. Nem volt más választás, mint puszta kézzel egyenként lebontani a fejük fölül a farakást, vigyázva, nehogy véletlenül összedőljön és rájuk boruljon az egész, vagy az anya félelmében kiugorjon és elfusson – írták Facebook oldalukon.

Hasonló cikkünk:  Romantikázó kanalasgémeket kaptak lencsevégre a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Ahogy haladtak a fa leszedésével, úgy került elő az öt kölyök, majd legvégül a mama, akit végül hurokkal sikerült megfogniuk.

A kutyacsaládot a Kiskunhalasi Állatotthon fogadta be és biztosított helyet a fagyhaláltól megmentett kutyáknak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...