fbpx
14.9 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Kinizsiből Roma-Gól, elégetett százmilliók: a Sohajda-Körtvélyesi páros továbbra is hallgat

- Advertisement -

A lapunkhoz érkezett visszajelzések szerint óriási visszhangot váltott ki a városban a Heti Hírek leleplező cikke, amelyben megírtuk, hogy az Önkormányzati Hírek egy korábbi lapszáma szerint Körtvélyesi Attila helyi Fidesz elnök – alpolgármester is a Nagykőrösi Kinizsi vezetőségi tagja volt, és így vélelmezhetően a szintén fideszes Sohajda Márk mellett neki is köze lehet a patinás sportklub kókai roma sportegyesületté alakításához.

Az Önkormányzati Hírek 2017. július 28-i száma „Nagy tervei vannak a Kinizsi FC-nek” címmel számolt be az egyesület új elnöke, a később a Fideszben kikötő Sohajda Márk terveiről. A lap szerint az új elnök „nagy lelkesedéssel látott munkához a többiekkel együtt”. A szerző, aki a Czira-kabinet tagja volt, úgy látta, hogy „ez lehet a biztosíték arra, hogy a focirajongók végre egy sok-sok örömöt, és persze gólt és győzelmet szerző csapatot láthatnak a pályán”. A Sohajdának már-már szobrot állító írást egy olyan fényképpel illusztrálta a Czira Szabolcs szerkesztette lap, amelyen boldogan pózolt a kapuban „a megfiatalodott vezetés három tagja, középen dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester”. Mivel Körtvélyesi a szerkesztőség tagja is volt, így szinte biztos, hogy ha valótlan lett volna ez az állítás, akkor nem engedi megjelentetni. Így viszont egészen más az akusztikája a Kinizsi botrányának, hiszen Körtvélyesi személyén keresztül a városvezetésig, és a Fideszig vezetnek a szálak. Jogos a kérdés: Körtvélyesi vagy esetleg Czira Szabolcs tudtak-e arról, mi folyik a fideszes Sohajda vezette Kinizsi sportegyesületben? Hihető-e, hogy a nagykőrösi foci megváltójaként emlegetett fideszes képviselő Kinizsi-ügyben Körtvélyesi asszisztálásával az orránál fogva vezette Czirát vagy ő is nyakig benne van a buliban?

Önkormányzati Hírek Nagykőrös 2017. július 28-i száma

Minderre az érintettek tudnának válaszolni, ők viszont inkább a lapítást választották, hallgatnak, mint az a bizonyos…

Pedig a tao-támogatás körüli zűrök, és a Kinizsi Roma-Góllá alakítására előbb-utóbb magyarázatot kell adniuk.

Emlékeztetőül: ahogy a Heti Hírek elsőként beszámolt róla, a Sohajda Márk fideszes önkormányzati képviselő, egyben jogi, gazdasági és közbeszerzési bizottsági elnök által vezetett Nagykőrösi Kinizsi átalakult, és kókai székhellyel, új elnökkel Roma-Gól Sportegyesületként működik tovább. Egyelőre annyit tudunk, hogy 2021. február 26-án született egy olyan új alapszabály, amely a Kinizsi nevét, a székhelyét és a vezetők személyét megváltoztatta. Civil szervezet lévén, ez csak úgy volt lehetséges, hogy taggyűlést hívtak össze, amelyre elvileg Sohajda Márk elnök volt a jogosult.

Továbbra sem tudjuk, hogy hány tagja van/volt a Kinizsinek, de mivel a törvény szerint egy civil szervezetnek legalább 10 fős tagsággal kell rendelkeznie, akkor a határozatképességhez minimum 5+1 fő, azaz 6 személy jelen volt ezen, amit saját kezű aláírásával a jelenléti íven igazolni is kellett. A taggyűlésen meghozott döntés a bíróság honlapja szerint 2021. március 16-án emelkedett jogerőre. Így lett a patinás Kinizsi neve Roma-Gól Sportegyesület, a székhelye pedig Kóka 4227 helyrajzi számmal jelölt ingatlana, Sohajda Márk helyett pedig Matyi József lett az elnök, akiről ugyancsak nem hallottunk eddig.

Sokak szerint a Kinizsi eltüntetése összefüggésben lehet a klub sorozatos tao-botrányaival.

Ugyancsak megírtuk, hogy a Kinizsi nem számolt el a kapott állami, úgynevezett tao-támogatásokkal, amely révén mintegy 57 millió forintos tartozást halmozott fel a ma-gyar állam költségvetése, illetve az országos szövetség felé. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 33 millió forintot, a Magyar Röplabda Szövetség pedig 23,8 millió forintot követelt vissza. Azt tudjuk, hogy az MLSZ az ügyet átadta a NAV-nak, a röp-labda szövetség részéről még nincs információ.

A nagykőrösi sportvezetők arra is magyarázatot várnak, hogy míg az ő szemüket néhány milliós támogatással szúrja ki Czira Szabolcs évről évre, addig a röplabda okán mire lehe-tett az elmúlt években elkölteni tárgyi eszköz beruházás jogcímen kis híján 30 millió forin-tot, utánpótlás-nevelés jogcímen több mint 81 millió forintot, versenyeztetés jogcímen pedig több mint 2 millió forintot úgy, hogy a klub azóta már nem működő honlapja szerint ösz-szesen csak 39 igazolt röplabda játékosuk volt és felnőtt bajnokságban sem szerepeltek. Hogy fordulhatott az elő, hogy míg a szülőkkel több ezer forintos havi tagdíjat fizettettek, addig Sohajdáék zsíros fizetést vehettek fel a klubtól (ennek tényét ő maga vallotta be egy korábbi nyilatkozatában és a tao-dokumentum is tartalmazza).Mindezek olyan kérdések, amelyeket kötelessége a klub- és most már a városvezetésnek meg-magyarázni, hiszen Körtvélyesi Attila vezetőségi tagként részese lehetett ezeknek a nagykőrösi embereket joggal felháborító kétes ügyeknek.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...