fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. május 6., hétfő

FRISS HÍREK

Állami támogatással újítják fel a nagykőrösi templomokat is

- Advertisement -

A Magyar Templom-felújítási Program összesen 25,8 milliárd forint támogatást jelent hazánk több egyházi épületének renoválására. Ennek részeként a nagykőrösi római katolikus templom, a nagykőrösi református templom, a csemői református templom és a ceglédi református nagytemplom felújítása történik meg – jelentette be április 23-án Földi László, körzetünk Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője, aki szerint a kezdeményezés célja az, hogy „segítse a közösségek hosszú távú megmaradását”.

Ez utóbbi nem csak új, de meglepő információ is, hiszen eddig semmiféle jelét nem láttuk, hogy Nagykőrösön akár a római katolikus, akár a református közösséget bármilyen veszély fenyegetné, a megmaradásához pedig kormányzati segítségre lenne szükség. Sőt, éppen ellenkezőleg, a református egyház nem hogy zsugorodna, hanem évről évre terjeszkedik, a fideszes önkormányzati vezetés hathatós segítségével. Mint ismeretes, a több telephellyel működő református általános iskola tevékenysége óvodával is bővült, megszerezve ehhez a legjobb állapotban lévő önkormányzati óvodaépületet a Kazinczy utcában. Tavaly pedig a Sziget utcai óvodát kérték el, amelyet a városvezetés nagylelkűen át is adott, a benne lévő ingóságokkal, dolgozókkal együtt.

A református gimnázium európai uniós és állami pénzből történő felújításáról részletesen tudósított az Önkormányzati Hírek, ahogy a református általános iskola Kecskeméti úti, rendőrség melletti ingatlana is új külsőt kapott. Czira Szabolcs és Szabó Gábor lelkészelnök közös fotóját pedig, amely a Hunyadi utcai imaház felújítására adott önkormányzati támogatás ürügyén készült, bárki megcsodálhatta az önkormányzat lapjában. Az elmúlt napok híre pedig az, hogy a református tanítóképző főiskola Tátra utcai szárnyát fejezik be hamarosan.

Mindez nem annak a jele – legalább is kívülről nézve –, hogy bármilyen veszély fenyegetné a nagykőrösi reformátusok hosszútávú megmaradását. Ennek ellenére a református templom 8 millió forintot, a katolikus templom pedig 7 millió 158 ezer forintot kapott az adófizetők pénzéből. Földi László általánosságban csak annyit árult el, hogy „a templom tornyainak, illetve teljeskörű renoválására” érkezik a támogatás. Hogy az általános megfogalmazáson túl, konkrétan mire költik a milliókat arról nem beszélt a képviselő. Ismerve a nagykőrösi reformátusok és a fideszes városvezetés szoros kapcsolatát, bizonyára hamarosan megtudjuk az Önkormányzati Hírek „győztünk” rovatából.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...