fbpx
14.9 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

180 ország áll ki a műanyag szemét terítése ellen

- Advertisement -

Majdnem minden ország elfogadta azt a megállapodást, ami korlátozza, hogy a szegényebb országokba szállítsák a nehezen lebomló műanyag szemetet, jelentette be pénteken az ENSZ. Az Egyesült Államok viszont nem írta alá.

Mostantól fogva az olyan szemétszállító országoknak, mint az Egyesült Államok, a célország kormányával is meg kell állapodniuk a szállítmányokról, eddig ugyanis csak magáncégekkel kötött szerződések alapján terítették a szemetet. Ennek következtében pedig vannak olyan falvak Indonéziában, Thaiföldön és Malajziában, amik az elmúlt években gyakorlatilag szemétteleppé változtak. Kína tavaly novemberben jelentette be, hogy nem vesz át több szemetet a fejlett világból.

Rolph Payet, az ENSZ környezetvédelmi programjának vezetője történelminek nevezte, hogy Genfben 187 ország aláírta az egyezményt, mivel mostantól az államoknak követniük kell, hova kerül a műanyag szemetük. Payet egy járványhoz hasonlította a műanyag szemét terjedését, számításai szerint jelenleg 100 millió tonnányi hulladék úszik az óceánokban.

Hasonló cikkünk:  Hogyan készülnek Brüsszelben a júniusi választásra?

444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...