fbpx

FRISS HÍREK

Bűzlik valami az EU-s pénzek körül Bócsán

- Advertisement -

Hadházy Ákos Bócsán járt december 20-án, majd Facebook-oldalán megmutatta, hogy néz ki valójában egy metagenomikai alapon uniós pénzből épített kutatóállomás. A független képviselő felidézte, a cél eredetileg egy nagyon tudományos trágyakezelő üzem létrehozása volt. Abból gyakorlatilag csak a trágya maradt.

Hadházy Ákos a bócsai helyszínen látottakat annyira bizarrnak tartotta, hogy még aznap benyújtotta furcsának tűnő kérdését Polt Péternek.

Milyen büntetőjogi intézkedés történt a B.324/2016/81
sz. ügyben?

A független képviselő felidézte, a cégnyilvántartás adatai szerint a Kologarn Kft.-t érintően még 2018-ban büntetőjogi intézkedés történt. Szerette volna megtudni, milyen. mi volt az oka, mi lett az eredménye, következménye.

A legfőbb ügyész hasonlóan talányos választ adott. Polt Péter válaszában ugyanakkor lényegében megerősítette, a cég pénzügyei körül valami bűzlik, a NAV költségvetési csalás miatt nyomozott.

Ínyenceknek idézzük a legfőbb ügyész válaszát.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kérdésében megjelölt intézkedésével – a jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedésekről szóló 2001. évi CIV. törvény 2018. június 30. napjáig hatályos 10. §-ának (1) bekezdése alapján – arról értesítette a Kecskeméti Törvényszék Cégbíróságát, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága által  költségvetési csalás bűntette miatt folytatott nyomozás adatai szerint a büntetőeljárás során a jogi személlyel szemben intézkedés alkalmazásának lehet helye. Az értesítést a cégbíróság felvette a jogi személyről vezetett nyilvántartásba.

Bócsán a kutatóállomásra 633 millió forintot ítéltek meg. Abból 474 milliót már ki is fizettek.

Hasonló cikkünk:  Közösségi szemétszedést szerveztek Kerekdombon

Az EU-s pénzből egy kis kupac homok, egy nagyobb halom trágya és egy ipari áramot adó doboz lett.

Hadházy Ákos azt írta, ezeknél a „csodáknál” nem is az a fontos, hogy nem valósult meg semmi,

hanem hogy ki és miért engedte, hogy erre a semmire előre kifizessenek majdnem félmilliárdot, a támogatás nagy részét.

A céget 2019-ben felszámolták, Hadházy szerint pedig Bócsán szó szerint egy nagy halom trágya lett az uniós támogatás eredménye.

napi.hu szerint a szagtalan trágyagolyókat ígérő cég állami támogatást is kapott. A Kologarn 2018-ban 45 milliós állami támogatást kapott, az uniós támogatás elnyerése előtti években eredményesen működött, 2015-ban 300 milliós adózott eredményt ért el, a 2017-es és 2018-as üzleti években már néhány tízmilliós veszteséget könyvelt el.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...