fbpx
19 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Kitálalt az M1 volt híradósa: Utasításra kellett hazudni

- Advertisement -

„Olyanok voltunk, mint a békák, úgy főztek meg minket” – mondta Borsa Miklós arról, hogyan kényszeríti rá a köztévé alkalmazottait arra, hogy a meghatározott ukáz szerint közöljék a híreket. A M1 egykori híradósa arról is beszélt, mekkora nyomást jelentett, hogy hazugságokat kellett bemondaniuk, volt akit újra kellett éleszteni, végül neki ebből lett elege – írja cikkében a Klubrádió a Válasz Online-ban megjelent interjú alapján.

Utasításra kellett hazudni

Az állami M1 hírcsatorna egykori hírolvasója elmondta, azért hagyta ott a csatornát, mert szó szerint belebetegedett abba, hogy főnöki utasításra hazudnia kell.

Olyan volt, hogy jöttek a beolvasandó hírrel, én meg mondtam: hát hiszen ezt már megcáfolták. – Erre? – „Jól van az úgy, hagyjad.” Hiába mondtam, hogy ez egyszerűen nem igaz. Ilyenkor az ember két dolgot tehet. Vagy felmond azonnal és hazamegy, vagy felolvassa. Utóbbit néhányszor én is megtettem – nyilatkozta.

Vot olyan, hogy megpróbálták átírni a hazug híreket, de ilyenkor fegyelmi volt a büntetés – meséli a kiugrott híradós.

Hasonló cikkünk:  Zuhan a Fidesz támogatottsága a biztos pártválasztók körében, a Tisza Párt jelentősen erősödik

A működés, az irányítás módja az azóta kiszivárgott hangfelvételekből már mindenki számára nyilvánvaló. A kormányról szóló hírek mind pozitívak, az ellenzékről szólók mindig negatívak. – tette hozzá.

Borsa arról is beszélt, hogy ő maga és több kollégája szó szerint belebetegedtek a kényszerű hazudozásba, sőt, volt, akit szó szerint újra kellett emiatt éleszteni. A teljes interjú tehát a Válasz Online-on olvasható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...