fbpx

FRISS HÍREK

Rogán „Bűnöző” Antal harcol a korrupcióval és ő végzi a belső bűnmegelőzést is

- Advertisement -

444-nek tűnt fel a parlamentnek benyújtott salátatörvény-tervezetben, hogy többé nem a Pintér Sándor belügyminiszter alá tartozó Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feladata lesz valamennyi állami szervnél a belső bűnmegelőzés, így a korrupció megelőzése sem.

Pénteken derült ki az új Orbán-kormány végleges névsora, és nem sokkal később Rogán Antal minisztériuma is kiadott egy közleményt, miszerint

„mostantól a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartoznak.”

A hírszerzésért felelős Információs Hivatal eddig a Szijjártó Péter-féle külügyminisztériumhoz tartozott, a másik három pedig a Pintér Sándor-féle Belügyminisztériumnál volt.

Dezső András a hvg.hu-n nemrég arról írt, hogy hónapok óta feszültség volt Rogán Antal és Pintér Sándor között. A cikk szerint Rogán nyomulását Pintér Sándor nem nézte jó szemmel, hiszen ha a propagandaminiszter ellenőrzi a polgári szolgálatokat, „akkor fennáll a veszélye, hogy ezekre a szervekre a korábbinál nagyobb politikai nyomás nehezedne, és nagyjából a közmédia sorsára jutnának”.

Rogán Antal bűnöző

Még 2017-ben hozott ítéletet a Kuria abban az ügyben, amiben Rogán Antal kifogásolta, hogy Juhász Péter az alábbiakat mondta róla:

„Rogán Antal bűnöző, és bűnözőkkel üzletel.”

Juhász Péter a 2014-es választási kampányban számos olyan ügyet hozott nyilvánosságra, amelyben Rogán Antal még V. kerületi polgármesterként hozzájárult ahhoz, hogy a piaci ár alatt adjon el a kerület lakásokat, épületeket.

Hasonló cikkünk:  A kormánypárti média tavaly is sorra bukta a sajtópereket

A lap szerint Rogán és a belvárosi önkormányzat Juhász Péter számos nyilatkozatát gyűjtötte egybe, és perelte érte a volt ellenzéki politikust. Többek között olyan kijelentéseket kifogásoltak, mint hogy Rogán Antal üzletelt Portik Tamással, hogy Rogán maffiózókkal üzletelt, továbbá hogy a Rogán-klán az egy bűnszervezet.

„Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogán Antalnak régen bele kellett volna buknia”

Az átlátszó.hu a fenti címmel gyűjtötte össze, hogy Rogánnak mikbe kellett volna belebuknia egy normálisan működő jogállamban, érdemes elolvasni:

Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogán Antalnak régen bele kellett volna buknia

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...